Băsescu: Nu i-am cerut lui Baconschi să-mi aranjeze o vizită la Paris. Nu am nevoie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu baconschi
basescu baconschi

Traian Băsescu a spus într-un înterviu pentru Romania Liberă că nu i-a cerut lui Baconschi să-i aranjeze o vizită la Paris, deoarece se întâlnește cu Sarkozy o dată la trei luni, ministrul de Externe având o inițiativă nefericită când a vorbit cu omologul său de la Paris.

În ceea ce priveşte relaţia cu Franţa şi aderarea României la spaţiul Schengen, preşedintele Băsescu declarat că nu trebuie făcute confuzii între declaraţia publică a unor politicieni, indiferent care le este rangul, şi acţiunea reală.

Întrebat de ce atunci ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a grăbit să spună că îi aranjează repede o vizită la Paris pentru rezolvarea problemelor ivite în ecuaţia Schengen, şeful statului a spus:  "Cred că a avut o iniţiativă nefericită, pentru că nu i-am cerut acest lucru. Nu i-am cerut să-mi aranjeze o vizită la Paris, pentru că nu e nevoie, eu mă întâlnesc cu Nicolas Sarkozy o dată la trei luni. Deci, nu cred că e nevoie de o întâlnire specială pentru a discuta acest subiect".

Potrivit Mediafax, întrebat dacă Franţa nu se opune admiterii României în spaţiul Schengen pe 1 martie 2011, Traian Băsescu a afirma că  "acum trei săptămâni, când s-a discutat acest subiect la Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai statelor UE (COREPER), s-a decis trimiterea documentului de admitere a României la Parlament şi nu a existat nici un vot împotrivă. În ianuarie va începe dezbaterea".

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, în urmă cu o săptămână, la audierea în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că l-a rugat pe omologul său francez să se întâlnească, la Paris, iar apoi să aibă loc o întrevedere între preşedinţii Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel