Președintele îl acuză pe Mircea Băsescu că l-a mințit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Traian Băsescu îi reproșează fratelui său că i-a spus "altă poveste" referitor la afacerea Mircea Băsescu - Bercea Mondial.

În primul interviu după izbucnirea scandalului cu interlopi în care este implicat fratele său, președintele a mărturisit, la Adevărul Live, că ar vrea să-și viziteze fratele, aflat în arest preventiv.

"Aș vrea să-l văd și mi-aș dori, după ce citește dosarul, să-mi dea explicații. Întâi, eu am știut altă poveste de la el și de aceea l-am îndrumat să informeze instituțiile statului și anul acesta", a declarat Băsescu.

Întrebat când a aflat prima oară despre conflictul între Mircea Băsescu și finii săi romi, președintele a indicat vara anului trecut.

"În 2013, undeva prin vară-toamnă, și i-am spus să meargă imediat la Parchet și la Poliție și, a doua oară, în primăvara anului acesta", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat că nu a știut că fratele său va boteza un copil al familiei Anghel. "Am aflat din presă, nici n-am fost invitat, probabil știa că n-aș agrea".

Șeful statului spune că dezavuează episodul din 2009, de la Costești, când soția sa a primit o mahmudea din partea romilor.

"La Costești a fost un incident pe care nici măcar nu-l reproșez SPP pentru că nu au avut informații la acel moment că Bercea Mondial este periculos și așa mai departe. Nici mie nu mi-a plăcut că i s-a pus o monedă țigănească la gât soției mele și nici ei nu i-a plăcut".

Băsescu susține că a încercat să se apropie de această minoritate atât în primul, cât și în al doilea său mandat, pentru ca romii să nu rămână izolați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel