Băsescu, mesaj pentru Orban: În loc să bat câmpii cu alegeri anticipate
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Basescu  -  Orban foto Agerpres
Basescu - Orban foto Agerpres
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la Digi24, ce ar face dacă ar fi în locul lui Ludovic Orban și ce măsuri ar lua pentru majorarea pensiilor. 

Îl apreciez pe Orban că începe să aibă curaj să spună. Eu, dacă aș fi în locul lui, probabil că aș merge pe o explicare de data asta, nu ca în 2010, a nevoii de eșalonare a acestei creșteri și în loc să bat câmpii cu alegeri anticipate, aș pune tot efortul aparatului administrativ în pregătirea de proiecte în așa fel încât să pot compensa mărirea de pensii eșalonată cu o absorbție excepțională de 4, 5, 6 milioane de euro din fonduri europene în anul următor. Este singura pârghie pe care o au să poată compensa această creștere explozivă a pensiilor.

Când vorbesc de creștere explozivă nu vorbesc de o creștere de 40%, ci de o creștere eșalonată de 10, 15% din 6 în 6 luni, să nu producă un șoc în nevoia de împrumuturi", a spus Traian Băsescu. 

Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu la HotNews.ro, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economiei. Premierul a spus că își dorește creșterile prevăzute pentru pensii și salarii, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel