Băsescu, Libia, Blejnar şi arta diversiunii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Evenimentele din Libia şi declaratiile care vin dinspre ANAF ne dau indicii foarte importante despre strategia puterii pentru perioada de timp următoare.

Cei care deja se întreabă „bine, bine dar ce legătură poate fi între operaţiunile militare împotriva lui Gaddafi şi Sorin Blejnar?“ sunt rugaţi să stea liniştiţi şi să aibă răbdare până la finalul acestor rânduri pentru că vor descoperi felul diversionist de acţiune al guvernanţilor.

Evenimentele din Libia pică la ţanc pentru o putere sleită în sondajele de la Bucureşti. Primul efect: televiziunile nealiniate vor toca timp de câteva zile acest eveniment şi în acest fel subiectele principale nu se vor mai învârti o bună bucată de vreme în jurul conducătorilor. În această perioadă ei au timp să pună la cale strategii de repliere.

Avem deja un aspect interesant care rezultă din declaraţiile preşedintelui făcute postului public, anume acela că “şi dacă am fi vrut, nu aveam cum să participăm la această fază a operaţiunilor (n. r. din Libia) (. . . . . ) Dacă poţi să contribui militar în astfel de momente, este mai mult decât orice diplomaţie, iar efectele se cunosc întodeauna după”. Se înţelege de aici că nu mergem nu pentru că nu vrem ci pentru că nu avem avioane. Şi nu avem avioane pentru că opoziţia faţă de achiziţionarea aparatelor F-16 a fost o “demagogie” - Traian Băsescu o spune! Iată aşadar prima diversiune...

Preşedintele uită deliberat să reamintească celor mulţi că nu a existat opoziţie faţă de cumpărarea de avioane, au existat multe întrebări cu privire la insistenţa autorităţilor de la Bucureşti de a achiziţiona F-16 americane vechi deşi existau oferte europene tentante atât ca preţ ci şi din perspectiva faptului că era vorba de marfă nou nouţă! Ne-au spus atunci că ne trebuie F-16 dacă vrem să fim luaţi şi noi în diverse operaţiuni dar argumentul ăsta cade cu brio acum când te uiţi pe cerul Libiei şi vezi că francezii au venit cu aparatele proprii care nu sunt made în USA, de pildă!

Sigur, ”demagogia”e pusă de domnul Traian Băsescu indirect pe seama presei, care punea atunci întrebările astea ticăloase.

Diversionist procedează şi ANAF care anunţă public că a declanşat o operaţiune de control a veniturilor unor jurnalişti. DCNews a scris că Blejnar a pornit de fapt aceste verificări în mass media ca să poată spune că e criticat pentru că a deranjat ziarişti şi nu pentru că diverşi vameşi declară în faţa procurorilor şi judecătorilor că banii din şpăgi mergeau şi la el! Chiar în comunicatul ANAF există fraza: ”suntem conştienţi de atacurile mediatice la care suntem şi vom fi expuşi în urma acestor inspecţii fiscale.”Adică, să ne victimizăm puţin în aşa fel să putem spune oricând că ne critică niste ticăloşi care încalcă legea atunci când vor scrie că alt lucrător vamal declară în anchetă că trimitea bani mai sus!

Apoi, în legătura cu personajul Blejnar, în opinia mea extrem de dubios, a mai existat o diversiune menita să-l ajute să decredibilizeze presa. E vorba despre o scrisoare chipurile redactată de fostul şef al Vămilor, Mărginean, în care se dezvăluia credibil şi cu lux de amînunte modul de operare al şefului ANAF!

S-a dovedit că nu acel înalt funcţionar a scris materialul dar efectul ca valoare de diversiune a fost minim pentru că Jurnalul Naţional a pus încă de la început sub semnul dubiului documentul primit şi publicat.

Sunt convins că în zilele urmatoare va continua tentativa de compromitere a celor care încă îşi mai pun întrebări în legătura cu deciziile guvernanţilor. Astăzi v-am arătat cum folosesc specialiştii în diversiune evenimentele din Libia şi cum încearcă aceşti indivizi să-l scape pe Blejnar de dezvăluirile foştilor subalterni ajunsi în faţa procurorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel