Băsescu, la mâna lui Isărescu. Rabinul Vasilescu s-a pronunțat
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Tot felul de scenarii lucrau în zvonosferă, în ceea ce privește candidatura lui Mugur Isărescu la prezidențiale. Subiectul nu poate fi neglijat, întrucât guvernatorul BNR este pe primul loc în topurile încrederii, indiferent cine face sondajul.

Cel puțin unul dintre aceste scenarii a fost scos în decor: Traian Băsescu nu îl poate convinge pe Isărescu să candideze, ca în 2000, dacă șeful BNR nu vrea acest lucru.

În prezent,  Traian Băsescu este cel care ar putea fi salvat sau distrus de BNR. La nivelul imaginii publice, evident. Creditul pentru ferma din Călărași va fi folosit de tabăra anti-Băsescu, lovind atât în președinte cât și în cei care îl apără (PDL, Mișcarea Populară).

Procurorii sau bancherii de la CEC,  puși în funcție de regimul Băsescu, nu au credibilitatea prea mare, în acest caz în care este implicat președintele. Singurul care i-ar putea transfera credibilitate ar fi Mugur Isărescu. Desigur, cu riscul de a-și afecta propria imagine. O decizie a BNR ar fi definitivă și irevocabilă, neexistând instanță de recurs.

Până acum, vocea BNR a fost rabinică.  Adrian Vasilescu a dat satisfacție ambelor tabere. Prin declarația că există posibilitatea de a se depăși plafonul de pe site-ul CEC, le-a oferit portocaliilor un balon de oxigen. Declarația că un credit de 4 milioane se aprobă doar cu semnătura lui Ghețea, oferă muniție taberei anti-Băsescu. După destăinuirea lui Chițoiu, despre telefonul de la Cotroceni.

 Iar comisie de anchetă la CEC, BNR a spus că nu face.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel