Băsescu, lui Rus: Mergeți într-un minister cu probleme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Într-o ceremonie-fulger de învestire, social-democratul Ioan Rus a depus miercuri jurământul de ministru al Transporturilor. Președintele Traian Băsescu a susținut o alocuțiune în care l-a "atenționat" pe Rus că s-au produs acte de corupție la contractarea unei autostrăzi și i-a recomandat să nu scape din vedere acțiunile colegilor săi din Executiv.

"Felicitări pentru revenirea în Guvern aș vrea să vă atenționez însă că mergeți într-un minister cu probleme, acolo ar trebui să fiți atent în mod deosebit la premizele de contractare a autostrăzii Comarnic - Brașov, din informațiile mele s-au produs deja acte de corupție. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în doi ani, dar s-au găsit niște firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificați cu atenție înainte de a vă asuma derularea mandatului. Sigur, cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitați la colegii din Guvern", a spus Traian Băsescu.

Șeful statului i-a strâns mâna lui Ioan Rus când ministrul i-a înmânat jurământul. La părăsirea sălii de protocol, șeful statului a dat mâna cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, dar nu a repetat gestul cu premierul Victor Ponta.

Ioan Rus îl succedă pe Dan Șova la Ministerul Transporturilor. Clujeanul Rus a demisionat în august 2012 din funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma unui scandal referitor la organizarea referendumului de suspendare a președintelui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel