Băsescu îneacă Al Qaeda în Dunăre
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Dl. Traian Băsescu a prezentat, luni, în fața ambasadorilor străini acreditați la București, prioritățile politice ale României. Între altele, dânsul ne-a avertizat că “Al Qaeda se află la granița de sud”.

Nimeni din lumea civilizată nu ignoră potențialul ucigaș al organizației fundamentalist-islamice. Al Qaeda rămâne o amenințare pentru lumea occidentală, în special, și pentru civilizația umană, în general.

În cazul de față, însă, zicerea d-lui Băsescu are mai mult de-a face cu teoria dușmanului extern. Dl. Băsescu, nemaiavând Guvern și fiind, cel puțin deocamdată, pus între paranteze în politica internă, a găsit o altă modalitate de a se face util românilor. Cu pieptu-i de aramă va opri Al Qaeda la graniță. Eventual, o va îneca în Dunăre. Ce răzbunare mai cumplită împotriva luptătorilor fundamentaliști, care ar fi vrut să moară, eventual, în zona deșertificată din sudul României – pentru a se simți măcar într-un mediu familiar – decât să fie înecați de bătrânul lup de mare în apa murdară a Dunării, plină de țigări de contrabandă!

În rest, în afară de zicerea cusută cu ață albă, dl. Băsescu a avut un discurs bine articulat de politică externă, cu ținte și obiective precise, așa cum n-am auzit până acum din partea MAE de la București, de pildă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel