Băsescu îi dă dreptate lui Iohannis: ”A procedat corect”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu este de părere că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, a procedat corect trimițând Codul fiscal înapoi Parlamentului. Fostul președinte apreciază că reducerea TVA-ului până la 19% ar fi prea abruptă.

"Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iștii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului - îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând codul înapoi", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5 - 4 procente. O creștere de 7 - 8 procente, cum atinsesem în 2008, nu este decât vestitorul colapsului care urmează", a mai susținut fostul șef al statului.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu noul PNL: ”Este un partid moluscă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel