Băsescu, greșeală de începător pe tema ”Securitatea”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ieșirile lui Traian Băsescu nu mai au nicio noimă. Nu doar că nu ajută alianța prezidențială, dar aceste atacuri pe mize personale riscă să tragă ARD sub scorul PP-DD.

Acuzația lansată de premierul Victor Ponta l-a atins pe Băsescu la ficat, exact acolo unde, cu un servilism galeș, spunea ieri  ”greul” Berceanu că lovește tătucul-marinar. Ba, ca să fim preciși, l-a înțepat puțin și în splină.

În primul rând, e o acuzație gravă din perspectiva aliaților europeni ai lui Băsescu. Sir Graham Watson a aruncat blestemul, cu ocazia dezbaterii din Parlamentul European. În groapa săpată de Monica Macovei a căzut, astfel, imaginea șefului ei iubit.  Angela Merkel nu va putea spune că nu a știut pe cine încălzește la sân, când subiectul va fi exploatat în campania electorală din Germania, asociat cu cele două înfrângeri devastatoare ale ”campionului democrației și statului de drept”. Poate că, la a treia suspendare, va fi mai prudentă.

Faptul că premierul român afirmă chestiunea cu Securitatea dă sau nu greutate declarației politice lansate de liberal, la Bruxelles. Traian Băsescu face o greșeală de început sau de sfârșit de carieră și îi răspunde! Astfel, arată străinătății că tema e importantă și, în țară, îi debusolează pe puținii susținători ai fostei CDR, care se agățau de mitul anticomunistului de la Cotroceni.  Cine se scuză, se acuză, spune un proverb, mult mai vechi decât firmele de PR.  Dacă îl părăsește, scârbit, până și nucleul dur al votanților săi, PDL ajunge sub PP-DD.

Cât despre tema fraudei, invocată de atâtea ori, a juns ridicolă. Tocită de atâta folosire, bazaconia cu fraudele accentuează imaginea unui slăbănog care, bătut măr în ring, se laudă la cârciumă că și-ar fi snopit adversarul, dacă nu-l trișau arbitrii.

Restul discursului e tăcere, strigată de la tribuna președinției. Nimic nou sau interesant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel