Băsescu, dictator pe ”Biruința”. Era singurul înarmat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Traian Băsescu a stăpânit total vasul ”Biruința”. Funcția de căpitan îi dădea dreptul să facă orice pe vasul său fără a se consulta cu nimeni și era singurul care deținea arme de foc.

Din cartea lui Marius Oprea, ”adevărata față a lui Traian Băsescu”, aflăm că președintele suspendat al României făcea ce vroia pe vasul ”Biruința”, al treila petrolier de 157.000 de tone din flota comercială. Avea voie să dețină arme de foc, să aresteze membrii echipajului, avea puterea să decidă eșuarea sau scufundarea navei. Toate acestea fără se se consulte cu nimeni.

”Cînd a urcat la bordul ei, Traian Băsescu era deja un biruitor. Învăţase regulile jocului, dar şi cît şi cum putea întinde coarda pentru a-şi mări averea şi creşte influenţa. La nici 33 de ani, era un om cu o foarte mare autoritate, după regulile timpului şi ale locului. Atribuţiile comandantului, căpitan de cursă lungă, făceau din el omul cel mai puternic de pe navă, putere care se răsfrîngea şi pe uscat, în porturile în care nava ancora sau în portul-mamă. Era singurul care deţinea arme de foc, avînd dreptul legal de a le utiliza în apărarea vasului, ca teritoriu al României. Pe această bucată de ţară, el putea să hotărască în orice problemă, fără a se consulta cu nimeni. Putea oficia căsătorii, putea aresta şi încarcera membri ai echipajului, ca să nu mai vorbim de alte sancţiuni. Era, deci, un fel de preşedinte al ei, şi chiar mai mult decît atît – era şi guvernul, şi Marea Adunare Naţională. Ca semn al puterii lui supreme, comandantul avea dreptul şi puterea de a decide chiar eşuarea sau scufundarea navei. Vreme de şapte ani, cît a fost căpitan de cursă lungă, Traian Băsescu a fost despotul luminat al unei Românii plutitoare. O lecţie pe care a învăţat-o, care l-a pătruns pînă în cea mai ascunsă fibră a personalităţii lui şi care iese în fiecare împrejurare la iveală.”, scrie Marius Oprea în cartea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel