Băsescu consideră că CSM face deserviciii Justiţiei. „Nu este niciun sistem de justiţie in UE care să fi făcut atâta rău cât a făcut CSM în Romănia“
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian basescu
traian basescu

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur Consiliul Superior al Magistraturii (CMS), principalul organ de coordonare în ceea ce priveşte activitatea judecătorilor şi a procurorilor, spunând că tara noastră are probleme în Justiţie „din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi le lege“.

„Nu este niciun amestec în treburile justiţiei. Este obligaţia mea să veghez la buna funcţionare a instituţiilor statului. Consider că CSM a adus România unde este. Nu este niciun sistem de justiţie in UE care să fi făcut atâta rău cât a făcut CSM în Romănia. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi de lege. Oricât s-ar supăra doamna Pivniceru şi doamna...doamna cu soţul arestat.....a, doamna Costiniu, le place, nu le place, acesta e adevărul" a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Băsescu, modul de funcţionare al CMS pune în pericol aderarea la spaţiul Schengen. „România va avea un raport bun din punct de vedere al pregătirii tehnice pe Schengen. Sunt însă ţări care cuplează accesul în Schengen de ineficienţa sistemului de justiţie. Exact CSM, inima sistemului, este în centrul acestor probleme“, a spus Băsescu. „Marea problemă este legată de CSM unde s-a sperat că va fi respectată legea, în mod deosebit în ceea ce priveşte alegerile. Din păcate s-au făcut nişte întrebări discutabile care pun sub semnul întrebării legitimitatea unor membri, cei care au interpretat că nu pot fi judecători cu un mandat mai mare de şase la CSM. Sunt unii care cred că pot avea şi două mandate. Acest lucru va fi marcat şi de Comisia Europeană în raportul din iunie şi de justiţia românească“, a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel