Băsescu, către Macron: Nu merge!
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Traian Băsescu a fost invitat la Realitatea Tv, luni seara, unde a analizat eventimentele politice la zi în contextul viitorului Sumit UE de la Sibiu.

Fostul președinte Traian Băsescu a analizat și subiectul lansat de președintele Franței, Emmanuel Macron, privind înființarea unei armate europene.

”Și dacă presupunem că mâine Uniunea Europeană are propria ei armată este extrem de vulnerabilă în fața Rusiei. Nu pentru că armata Federației Ruse este mai puternică decât toate armatele Uniunii Europene, ci pentru că Rusia are armament nuclear cu care să facă zob dispozitivele nucleare pe care le-ar avea Franța. Tânărul președinte francez Macron vrea să facă armată europenă în condițiile în care Regatul unit părăsește Uniunea Europeană, iar Marea Britanie are cel mai mare potențial militar. Dar și dacă erau amândouă, echilibrul nuclear nu putea fi ținut decât de Statele Unite, în raport cu Federația Rusă”, a susținut fostul președinte, în emisiunea Denisei Rifai.

”Prin înființarea acestei armate, în primul rând slăbim NATO și în al doilea rând reușim să ne punem în situație de insecuritate. Deocamdată e o idee de care îmi vine să râd, iar la Sibiu va fi secundară, chiar dacă România a agreat-o, lucru pe care eu îl consider o mare greșeală. Asta ar însemna o extragere din sistemul de planificare al NATO resurse militare pe care să le pui în armata UE. Ori, de ce să strici ceva ce merge și ne garantează pacea, și nici nu-i dă prin cap lui Putin să intre în conflict cu NATO! Ei, vine un tânăr președinte și ajunge el la concluzia ca să-și facă o jucărie. Nu merge!”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și:

NATO, aniversare. Alianţa Nord-Atlantică, 70 de ani de istorie

Summit UE, Sibiu. Mitingurile şi băuturile alcoolice, interzise în zonă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel