Data publicării:

Băsescu aruncă cazul lui Morar la Curtea Constituțională

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
basescu-morar
basescu-morar

Traian Băsescu a declarat, joi seara, că situația lui Daniel Morar, numit cu delegație la Parchetul General, poate fi clarificată doar de Curtea Constituțională, deoarece legea poate fi neconstituțională, fâcând referire la decizia Curții în cazul lui Danileț. Prin această afirmație, Băsescu s-a spălat pe mâini față de conflictul dintre Ponta și CSM pe tema Moraru. Este greu de crezut că judecătorii CCR vor atârna balanța în favoarea lui Ponta, cunoscându-se raportul de forțe de acolo și  mai ales că Daniel Morar își va prelua funcția de judecător al Curții pe 9 iunie.

"Eu nu  mă pot pronunța, mai ales că știți ca nu sunt jurist. Nu pot pronunța  public o opinie. Am văzut controversa între CSM și Guvern, probabil că o acțiune în constatere pentru clarificarea la CCR ar fi necesară pentru că totuși, desemnarea Procurorului General adjunct, a Procurorului General, al prim-adjunctului Procurorului General, șefului DNA este un atribut al președintelui și dacă mergem la nesfârșit cu detașări pe astfel de funcții, eu mă întreb de ce CSM nu detașează acum un Procuror General pe trei ani și pe toți 21 care sunt cu delegare", a spus Traian Băsescu.

Deci aici este clar un conflict. Eu nu spun că acțiunea CSM-ului este ilegală, dar s-ar putea legea să fie neconstituțională, la fel cum CC a constatat că acel articol invocat de Danileț era neconstituțional a mai spus Băsescu.

Președintele poate nu a știut, dar acel articol de lege declarat neconstituțional de CCR a fost promovat chiar de Danileț, în 2005, atunci când era consilierul ministrului Justiției, Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel