Băsescu, apel la senatorii USL. "Decredibilizează ICR"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
basescu marga
basescu marga

Consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a publicat, marți, pe rețeaua de socializare, un comunicat care exprimă îngrijorările președintelui Traian Băsescu cu privire la schimbările "brutale a conducerilor instituţiei şi a politizării la care USL supune ICR în ultimul an". 

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, Institutul Cultural Român (ICR) ar fi supus politizării din iunie 2012, iar președintele este îngrijorat. Motivul este "continua decredibilizare a Institutului Cultural Român ca urmare a schimbărilor brutale a conducerilor instituţiei şi a politizării la care USL supune ICR în ultimul an".

ICR și degradarea imaginii

El se mai plânge și de "intenţiile de folosire ca instrument politic a unei instituţii al cărei unic scop este promovarea culturii româneşti în lume, demersurile de politizare a activităţilor pe care ICR le desfăşoară şi a aparatului său de lucru, aşa cum confirmă şi evenimentele din ultimele zile, nu au făcut altceva decât să continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Român".

Apel la Senat... la senatorii USL

Prin urmare, Traian Băsescu face un apel la Senat și, în special la senatorii USL. El vrea să-i facă "să înţeleagă importanţa ICR pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume, să dea dovada unui comportament responsabil şi să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii culturale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel