Băsescu a pus armata să defileze pentru Boc de frică. Care sunt cele trei spaime ale preşedintelui
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Opoziţia acuză Puterea de o nouă încălcare a Constituţiei: Băsescu l-a delegat pe Boc să-l reprezinte la parada de 1 Decembrie. Servilismul subordonaţilor lui Gabriel Oprea a făcut ca protocolul să fie încălcat, premierul primind onorul, nu preşedintele Senatului, plasat de Constituţie cu două poziţii peste şeful Executivului.

Astfel, se poate considera că Băsescu şi Boc au sfidat Parlamentul, într-o nouă manifestare a unui autoritarism mergând spre dictatură. De fapt, scandalul din Ziua Naţională pleacă de la trei posibile temeri ale preşedintelui şi alimentează din nou zvonurile privind starea de sănătate a şefului statului.

În primul rând se ridică întrebarea de ce nu l-a trimis Băsescu pe Boc să-l reprezinte peste hotare, la reuniunea OSCE din Kazahstan? Practic, Băsescu s-a temut că, acasă, va încasa el huiduielile pe care le-a ”servit” Boc de 1 Decembrie, ceea ce i-ar fi şifonat prestigiul de lider naţionalist. În al doilea rând, Puterea se teme că principalul său adversar, Dinu Patriciu, ar putea să facă rost de câteva sute de milioane de dolari, din procesul privind acţiunile Rompetrol. Pe actuala criză de lichidităţi, o astfel de sumă ar tulbura echilibrul de forţe, anulând avantajul economic oferit PDL de situarea la guvernare. Ori, Băsescu ar putea discuta altfel decât Boc cu liderul kazah, mizând pe o înţelegere similară cu cea pe care a avut-o cu preşedintele sirian, legată de Omar Hayssam.

Al treilea motiv de teamă poate fi legat de starea de sănătate a şefului statului: obişnuind poporul cu delegarea competenţelor către Boc se evită o preluare a scaunului prezidenţial de către Geoană, în cazul unor internări de câteva zile, să spunem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel