Băsescu, despre anticipate: A greșit-o rău de tot. Orban se roagă de PSD
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu
Traian Băsescu
Traian Băsescu susține că PSD ar putea obține rezultate mai bune la alegeri și consideră că ”mașineria de partid a PSD-ului” este mai bună. 

Traian Băsescu a relatat la România TV că PNL greșește dacă se vor suprapune alegerile anticipate cu cele locale, iar PSD-ul ar putea obține rezultate mai bune la alegerile locale. 

„Dacă cineva a făcut socoteli de suprapunere pe locale a greşit-o rău de tot, pentru că PSD-ul se mobilizează cel mai bine la locale. Acolo fiecare primar, fiecare consilier PSD, şi ei sunt două treimi, se mobilizează pentru ei şi, dacă tot se mobilizează pentru ei, pune ştampila şi pe partidul lui la legislative. Eu cred că liberalii, care sunt aliaţii noştri, dar eu vorbesc ca să îi şi trezesc din visele astea, liberalii trebuie să ştie că maşinăria de partid a PSD-ului este mai puternică decât cea pe care au moştenit-o de la PDL. PDL-ul avea a doua mare maşinărie de campanie, dar toţi ştiam să PSD-ul are o maşinărie mai tare, mai eficientă decât a noastră. Deci să nu mizeze pe faptul că au structura de campanie a PDL-ului şi că vor învinge PSD-ul în timp ce se desfăşoară localele. Eu nu spun că PSD-ul va mai lua aceleaşi procente, dar va lua procente mult mai bune decât dacă s-ar desfăşura legislativele separat de locale. La locale PSD-ul se mobilizează maxim", a susținut Traian Băsescu la România TV. 

De ce nu vrea PNL anticipate?

„Sincer, nu cred că vor alegeri anticipate din două motive: Guvernul încă poate aduna puncte luând măsuri aşteptate de populaţie. (...) Liberalii sunt şi ei oameni ca noi toţi: de ce şi-ar pierde pensia de parlamentar, pentru că nu se dă pensie decât la mandat întreg, deci de ce şi-ar pierde pensia, ca să facă hatârul cui? Şi cred că sunt şi liberali responsabili care zic "De ce să băgăm ţara în instabilitate politică pentru trei, patru luni? (...) Marea greşeală a fost că au intrat la guvernare. Cine i-a pus să dea jos guvernul PSD?”, a continuat Băsescu. 

Traian Băsescu a mai spus la România TV că fără voturi din PNL la moțiunea de cenzură Guvernul nu ar putea pica. 

„În momentul de faţă, Orban se roagă de PSD: "Daţi-ne jos!" şi PSD-ul nu vrea. Cred că e prima dată în ultimii cinci ani când PSD-ul e inteligent. Adică nu vă dăm noi jos, daţi-vă singuri, faceţi şi voi cum am făcut noi cu Grindeanu”, a completat Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel