Baschet: NBA plănuieşte să înlocuiască All Star Game cu un turneu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liga nord-americană de baschet plănuieşte să înlocuiască meciul anual al vedetelor, All Star Game, cu un turneu cu eliminare directă, inspirat din cupele naţionale de fotbal, a declarat joi Adam Silver, comisarul NBA.

În fotbalul internaţional, echipele dispută diferite competiţii în timpul unui sezon. Cred că echipele noastre ar putea să reducă numărul de meciuri într-un sezon şi să dispute un turneu în cursul sezonului. Ceea ce vreau să spun este că trebuie să examinăm şi alte concepte, a declarat Adam Silver cu prilejul unei conferinţe la Washington.

All Star Game se dispută anual la mijlocul lunii februarie, dar şi-a pierdut din atractivitate din cauza unui program supraîncărcat şi a devenit un meci demonstrativ pentru staruri care încearcă să limiteze riscurile unor accidentări.

Dacă jucătorii şi echipele lor nu vor cu adevărat un All Star Game pasionant, trebuie să găsim un nou concept. Trebuie să reflectăm la calendarul nostru, pentru că există prea multe meciuri, a spus Silver. Sezonul NBA se derulează în două perioade, cu un sezon regulat între octombrie şi aprilie, cu 82 de meciuri de echipă începând cu anul 1967, iar play-off-ul se dispută până în iunie cu cele mai bune 16 echipe care pot ajunge la încă 28 de meciuri pentru finaliste. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel