Barna, după întâlnirea cu Iohannis: A fost benignă. Sunt dezamăgit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Dan Barna a făcut primele declarații după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

"Am avut o întâlnire cu preşedintele Iohannis, o întâlnire pe care mi-aş fi dorit şi poate ar fi trebuit să aibă loc acum mai multe zile. Ştiu că foarte mulţi speraţi ca această întâlnire să vină cu o soluţie. Din păcate, şi sunt dezamăgit din cauza asta, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, o întâlnire benignă în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generate miercurea trecută şi am exprimat foarte clar poziţia USR PLUS, conform căreia ieşirea din criză se poate realiza foarte rapid printr-un nou premier propus de preşedinte, de partenerul PNL din coaliţie şi continuarea coaliției. Cam aici s-a terminat partea de conţinut a dialogului pe care care am avut-o cu preşedintele.Nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii", a declarat Dan Barna.

"Am dat curs firesc invitației președintelui, speram că îşi va exercita rolul de mediator şi vom analiza eventuale soluţii. Din păcate, nu au fost prezentate", a mai spus liderul USR.

Iohannis: România continuă să fie o țară stabilă

"În România se respectă valorile democratice, Constituția țării și chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vo rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua“, a punctat președintele Iohannis, astăzi.

Vezi și: Cîţu nu a luat act de demisiile USR-PLUS. Dan Barna: Nu ne jucăm! Cele 45 de zile au început să curgă

Cîțu încă analizează. Nu știe ce face cu demisiile miniștrilor

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, după o întrebare în contextul demisiilor din Guvern, că va analiza situația mai întâi și apoi va veni și cu un răspuns. "Încă analizez situația politică în care ne aflăm", a punctat Cîțu. Întrebat dacă a avut documentele cu demisiile, acesta a mai spus: "Nu, încă analizez".

"Urmează să fie demiși secretarii de stat USR din Guvern, în zilele următoare?", a fost următoarea întrebare pentru premier.

Cîțu a răspuns că, atunci "când o să iau o decizie, o să vă anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de dreapta în România".

"Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”

Amintim că, marți dimineață, miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile. Dan Barna a transmis că a făcut ceea ce a anunțat. "Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Ulterior, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis l-a numit pe Cîțu „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”. "Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a spus Drulă. "Am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.

Miniștrii au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel