Barna, după decizia CCR: Așteptăm motivarea. E un punct de vedere diferit față de acum câțiva ani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Dan Barna
Foto: Facebook Dan Barna
Vicepremierul Dan Barna a făcut declarații de presă, imediat după ce Curtea Constituțională a decis că demiterea lui Renate Weber e neconstituțională.

În urmă cu puțin timp, Curtea Constituțională a decis în unanimitate că demiterea lui Renate Weber, Avocat al Poporului, e neconstituțională (citește AICI).

Vicepremierul Dan Barna a oferit un interviu, la Antena 3, în care a vorbit despre decizia Curții Constituționale a României:

Am văzut decizia CCR, așteptăm motivarea pentru a vedea dacă vorbim de motive legate de elemente de procedură sau elemente de fond ori de reglementare legislativă și în funcție de asta vom lua deciziile strategice pentru pașii următori.

Am discutat și în coaliție și am spus că e necesar să așteptăm decizia CCR și avem și această corespondență cu Comisia de la Veneția unde, evident, președinții celor două Camere vor trimite un răspuns la acea scrisoare. În funcție de aceste răspunsuri și de motivarea Curții vom decide pașii necesari și legali pe care să-i facem. Spun asta în context de neconsecvență. Acum câțiva ani, în cazul fostului Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, Curtea Constituțională spusese că e posibilă revocarea. Acum, înțeleg că e un punct de vedere diferit“, a precizat vicepremierul Dan Barna.

Comisia de la Veneția critică revocarea lui Weber. SRS: Bag mâna în foc că preşedintele a fost informat, încă din primul moment!

Comisia de la Veneția critică revocarea Avocatului Poporului din funcție și cere explicații. Abia acum s-a aflat de scrisoarea care a fost trimisă către Ludovic Orban și Anca Dragu. Ce spune jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

"Este exclus ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în necunoştinţă de cauză. Bag mâna în foc că preşedintele a fost informat, încă din primul moment, şi ceea ce mi se pare mai grav decât orice este că domnia sa nu a reacţionat în niciun fel deşi toată ziua ne vorbeşte de statul de drept, despre libertate şi democraţie", a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3.

"Acest document cred că va avea efect. Cred că se vor apuca toţi, după modelul după care au înjurat CCR şi au cerut şi desfiinţarea CCR, să înjure Comisia de la Veneţia, să ceară desființarea acesteia. Cert este că, dacă lucrurile au mers pe şest, pe repede înainte, ei chiar vor să creeze o situaţie imposibilă în care să ne trezim cu doi Avocaţi ai Poporului şi să nu mai ştie stânga ce face dreapta. Este o nebunie întreagă", a mai spus Sorin Roșca Stănescu.

Comisia de la Veneția critică schimbarea Avocatului Poporului

Comisia de la Veneția cere explicații cu privire la motivele juridice care au stat la baza demiterii Renatei Weber, relatează Antena 3. Ludovic Orban și Anca Dragu au primit scrisori din partea Comisiei de la Veneția prin care li se cer explicații.  Comisia de la Veneția spune în scrisoare că a fost o bună practică să fie dezbătute rapoartele de activitate ale acestei instituții, dar este criticat modul în care s-a ajuns la revocarea Avocatului Poporului din funcție (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel