Barna: "Dacă nu votezi, nu contezi". Chirieac: Politica de tip nou, îngropată cu viteză cosmică de un singur om
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook- Dan Barna
Facebook- Dan Barna
Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat atitudinea vicepremierului Dan Barna, care a spus despre cei care nu au mers la vot că "nu contează". 

Vicepremierul Dan Barna a spus, după un dialog legat de faptul că USR PLUS a primit 16% din voturile românilor care s-au prezentat la urne, la alegerile parlamentare, că 'dacă nu votezi, nu contezi'.

El a subliniat apoi, la TVR1, că se referă la faptul că 'reprezentativitatea e dată de cei care merg la vot'.

VEZI Barna: Dacă nu votezi, nu contezi

Bogdan Chirieac a analizat liderii USR-PLUS şi spune că Dan Barna a îngropat politica de tip nou în România. 

„Cu doamna Armand nu ne punem, fiindcă dânsa este agresată în permanență și, dacă plouă afară, e clar că mafia e de vină. Aici deja nu mai e analiza politică, probabil trebuie făcute altfel de analize la doamna Armand. 

La domnul Barna însă merită a evita limita. Să știți că acest partid, USR, a avut un sâmbure de conținut, un ideal, acesta al vechii clase politice, PSD, PNL, aceeași mizerie, cum spuneau, al reînnoirii, al politicii făcute altfel, în sens politic, nu cum o face doamna Armand sau domnul Dan. 

Ei bine, domnul Dan Barna are capacitatea, nu pot să îi spun meritul, de a estompa complet acel ideal, nu am văzut așa ceva. Persoana care susținea fără penali în funcții publice a fost caracterizată din PNL foarte bine de către un domn, a luat sacii de bani europeni și i-a împărțit neamurilor”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Nu votezi, nu contezi”

„Mai departe, acum spune că dacă nu votezi, nu contezi. Păi stai puțin, nu făceai matale analiză în 2016, când a câștigat PSD, că de fapt s-au prezentat la vot numai 45% și din ăștia 45% erau bătrâni fără dinți. Dacă domnul Gabriel Liiceanu, cred că biografia sa luminoasă are o pată neagră acolo, când a spus de cei fără dinți. Deci atunci conta ce, câți, cum votează și așa mai departe. Acum, fiindcă îi convine domniei sale și grupării conduse de dumneasa, împreună cu domnul Ghinea, acum nu votezi, nu contezi. Senzațional!”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la Antena 3. 

Valori ale progresismului

„Cât de rapid s-au schimbat în România aceste valori, că până la urmă sunt valori ale progresismului internațional. Deci o politică de tip nou, care are excese, în România a fost îngropată cu o viteză cosmică de către un singur om, de către Dan Barna, în timp ce domnul Dacian Cioloș l-a asistat neputincios. Formidabilă capacitatea domnului Barna. Sunt convins că nu avea absolut niciun fel de greață să fie în oricare din aceste 2 partide, PSD sau PNL. Cum să spun, mi-ar fi fost dor de autoritarismul spre dictatură al lui Traian Băsescu”, a mai spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel