Barcelona: "Ieri mă plimbam pe lângă vaci, acum antrenez cei mai buni jucători"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Quique Setien este noul antrenor al FC Barcelona chiar dacă el nu mai antrena din luna mai a anului trecut, alegerea sa luând pe toată lumea prin surprindere.

Quique Setien a oferit și o primă declarție savurăasă, imediat după instalarea sa în funcție:

"Ieri mă plimbam pe lângă vaci în satul meu, acum mă aflu aici să antrenez cei mai buni jucători din lume", a declarat marţi noul tehnician al echipei de fotbal FC Barcelona, Quique Setien, la prezentarea sa oficială după ce a fost numit în locul lui Ernesto Valverde, scrie presa internaţională, conform Mediafax. 

"Nici în cele mai frumoase vise nu mi-aş fi putut închipui să mă aflu aici", a recunoscut Quique Setien.

Inspirat de Cruyff

Tehnicianul a spus că a venit la Barcelona pentru "a câştiga tot ce se poate", însă acest lucru trebuie să se întâmple "jucând bine". El a menţionat că nu va renunţa la filosofia fotbalului ofensiv inspirat de Johan Cruyff, care în opinia sa este mai importantă decât rezultatele. Setien are un contract valabil până în vara anului 2022 cu Barcelona. Tehnicianul de 61 de ani a antrenat-o ultima oară pe Betis Sevilla, aceasta fiind cea mai importantă formaţie pe care a pregătit-o până acum.

Preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, a spus: "Felul său de a antrena este cel care place Barcei: încearcă să aibă mingea, este mereu atent la formă (...)." "Contractul lui Setien este valabil până în iulie 2022, dar cum anul viitor sunt alegeri, dispune de o clauză care spune că noul preşedinte va putea schimba antrenorul", a indicat Bartomeu.

Valverde a fost demis în condiţiile în care Barca este lider în La Liga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel