Data publicării:

Bărbatul ucis în bătaie în Bacău, campion la box. A fost un copil sărac, crescut la casa de copii

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bărbatul ucis în bătaie în Bacău, campion la box. A fost un copil sărac, crescut la casa de copii / Foto: Facebook Mihăiță Nițulescu
Bărbatul ucis în bătaie în Bacău, campion la box. A fost un copil sărac, crescut la casa de copii / Foto: Facebook Mihăiță Nițulescu

Bărbatul ucis în bătaie în Bacău, după un banal conflict în trafic, era campion la box.

Bărbatul din Bacău omorât în bătaie după ce a lovit cu mașina oglinda laterală a unui alt autoturism este Mihăiță Nițulescu, fost campion la box, care la sfârșitul anilor 80 se bătea, de la egal la egal, cu marele campion Francisc Vaștag, scrie Gândul.ro.

Mihăiță Nițulescu se mutase de aproximativ șase luni în casa surorii lui, din cartierul Cornișa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe străduța de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu șoferul unei dubițe, iar de la o banală discuție s-a ajuns la crimă. Conflictul a avut loc în zona unei școli, iar totul a fost filmat de camerele de supraveghere. Se pare că celălalt șofer s-ar fi enervat pe bărbat, după ce acesta i-ar fi lovit oglinda laterală a mașinii. Din autoturismul acroșat ar fi ieșit doi tineri care l-ar fi luat la bătaie pe Mihăiță Nițulescu.

”Bărbatul omorât ar fi dat peste oglinda unei dubițe. Doi tineri puși pe scandal au coborât din mașină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii au fugit”, a povestit un un martor din zonă, care-l cunoștea pe Nițulescu. Fostul campion la box a căzut la pământ, iar indivizii au fugit de la fața locului.

Din păcate, deși martorii au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Suspecții au fost prinși în scurt timp la ieșirea din Bacău spre Roman. Doi tineri au fost duși la audieri, iar poliția continuă acum cercetările. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat ancheta.

Mihăiță Nițulescu a crescut la Casa de Copii

Mihăiță Nițulescu, campion național la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la Casa de Copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă. Mihăiță Nițulescu a început boxul al CSM Borzesti, după care a ajuns sub bagheta antrenorului Mihai Pătrățeanu, de la Onești.

El a participat la Campionatele Naţionale de box din anul 1989. Pe același ring au urcat atunci nume mari, precum Francisc Vaştag, Rudel Obreja (fostul președinte al Federației Române de Box), ambii medaliaţi cu aur, respectiv cu bronz, la Campionatele Mondiale de la Moscova, dar și Vasile Cîtea, actualul președinte al Federației Române de BOX, Leonard Doroftei, Nicolae Aliuţă, dar și alte nume mari ale boxului românesc din perioada de Aur. În presa de la acea vreme Mihăiță Nițulescu a fost lăudat că a avut curajul să lupte cu Francisc Vaştag.

Psihologul Radu Leca: Este vorba despre un mod de operare. Realitatea anului 2022

Radu Leca a vorbit despre acest caz într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus. Psihologul  a explicat că astfel de incidente se întâmplă deoarece tinerii sunt influențați negativ de jocurile online, foarte periculoase pentru mai multe categorii de persoane. Tinerii ar fi tentați să repete violența văzută în jocurile video, iar astfel de cazuri ar putea să se mai întâmple în România, potrivit psihologului.

"Este vorba despre un mod de operare. În prezent, în 2022, sunt aproape peste 9 generații care locuiesc în spațiul online. În interiorul spațiului online violența în interiorul jocurilor este una oribilă, foarte mare, ridicată. Tot ceea ce înseamnă jocuri, de la celebrul joc GTA până la alte jocuri și mai dure, în interiorul acestor jocuri există posibilitatea să furi o mașină, să lovești proprietarul, să te dai jos din mașină înarmat, să faci jafuri și să comiți omoruri.

Violența din jocuri a intrat în realitatea anului 2022 în stradă. Când coeficientul de inteligență este între 100 și 110 pentru cel care stă și joacă, maximul 120 și varianta de inteligență emoțională nu depășește 11 ani pentru un om de 20 de ani, atunci vorbim de un conflict între ceea ce el vede în spațiul virtual și ceea ce vede în realitate. Comportamentul din realitate este 100% instinctual virtual și aceste este rezultatul.  De asemenea incidente vom mai avea parte în lunile următoare.", a declarat Radu Leca. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel