Bărbatul care și-a înjunghiat fosta nevastă în stradă, reținut. A început urmărirea penală pe numele său
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Instanța de judecată a dispus reținerea bărbatului din Oradea care și-a înjunghiat fosta nevastă în fața unui bloc. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală față de bărbatul care și-a înjunghiat fosta nevastă în fața unui bloc din Oradea. Agresorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

”Din mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că suspectul a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 C. pen raportat la art. 188 alin. 1 din C. pen,  constând în aceea că în data de 10.01.2021, în jurul orei 18:00, inculpatul, în varstă de 45 ani în timp ce se afla în mun. Oradea, str. Oneştilor, jud. Bihor, pe fondul unei stări conflictuale vechi, i-a aplicat persoanei vătămate (fosta soţie), în varstă de 46 ani mai multe lovituri cu un corp tăietor-înţepător, provocându-i leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu) care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care a pus în primejdie viaţa victimei”, se arată într-un comunicat de presă al instanței. 

Bărbatul a fost reținut 

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a dispus reținerea inculpatului pe o durată de 24 ore, începând de la data de 11.01.2021, ora 17:55, până la data de 12.01.2021, ora 17:55.

La data de 12.01.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, urmând ca judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor să dispună în consecință.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului și propunerea de arestarea preventivă a acestuia reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel