Bărbatul care l-a atacat pe soţul lui Nancy Pelosi, acuzat de tentativă de răpire şi agresiune
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Justiţia americană a luat primele decizii în cazul bărbatului care l-a atacat pe soţul lui Nancy Pelosi. 

Individul suspectat că l-a agresat în mod violent pe soţul lui Nancy Pelosi, lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, la domiciliul celor doi, a fost inculpat pentru tentativă de răpire şi agresiune, a anunţat luni Departamentul Justiţiei al SUA, informează AFP şi Reuters.

David DePape a pătruns vineri dimineaţa în locuinţa cuplului Pelosi, la San Francisco, echipat cu o frânghie, o pereche de mănuşi şi o bandă adezivă, a precizat Departamentul de Justiţie într-un comunicat.

Toate aceste elemente demonstrează că el avea intenţia să o răpească pe Nancy Pelosi, cap de acuzare pasibil de până la 20 de ani de închisoare.

Bărbatul de 42 de ani a intrat în dormitorul cuplului căutând-o pe Nancy Pelosi, care se afla la Washington. El l-a trezit pe Paul Pelosi, pe care l-a atacat cu un ciocan.

Suspectul a fost arestat la faţa locului de poliţie, care l-a găsit pe soţul lui Nancy Pelosi în stare de inconştienţă. Agresarea unui membru de familie al unui responsabil american este pasibilă de o pedeapsă ce poate ajunge la 30 de ani de închisoare, a adăugat Departamentul de Justiţie.

Joe Biden a subliniat sâmbătă că atacatorul a strigat "unde este Nancy?", asemenea unor protestatari care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, potrivit mass-media.

În vârstă de 82 de ani, Paul Pelosi a suferit o fractură craniană în urma acestui atac şi este spitalizat.

Nancy Pelosi s-a declarat "traumatizată" sâmbătă de această agresiune, precizând totodată că starea de sănătate a lui Paul Pelosi, care a fost operat vineri, continuă să se amelioreze, scrie Agerpres.

Joe Biden, reacție fermă după ce soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat cu ciocanul în propria casă

Preşedintele american Joe Biden a denunţat vineri agresiunea "josnică" asupra soţului liderei democraţilor din Congres Nancy Pelosi, atacat în cursul nopţii la domiciliul său, potrivit Agerpres. În noaptea de joi spre vineri, Paul Pelosi a fost atacat la domiciliul său de un bărbat cu un ciocan, care de fapt o căuta pe Nancy Pelosi.

"Nu există loc" pentru violenţă politică în America, a insistat preşedintele democrat în cursul unei vizite de campanie în Philadelphia. "Destul, este destul", a insistat Biden. Joe Biden a subliniat că atacatorul a strigat "unde este Nancy?", asemenea unor protestatari care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, potrivit mass-media.

Nancy Pelosi, în vârsta de 82 de ani, se afla la Washington în momentul atacului, care a fost condamnat ferm de întreaga clasă politică americană. Paul Pelosi, de asemenea octogenar, "a suferit cu succes o intervenţie chirurgicală pentru fractură de craniu şi răni grave la braţul drept şi la mâini" şi ar urma "să se recupereze complet", a indicat purtătorul de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Drew Hammill.

Motivele suspectului, care a fost reţinut, fac obiectul unei investigaţii la care participă poliţia federală - FBI - şi poliţia Capitoliului, responsabilă cu protejarea membrilor Congresului. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel