Bărbatul care a provocat tragedia din Berlin a acționat intenționat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime la Berlin ar fi acționat voit. 

Un bărbat cu afecţiuni mintale care a intrat din plin în trecători miercuri într-un cartier central din Berlin, omorând o profesoară şi rănind 14 copii, a acţionat cu intenţie, a declarat joi primarul capitalei germane, Franziska Giffey, potrivit DPA și Agerpres. 

Giffey a spus că anchetatorii încearcă să descifreze declaraţiile confuze ale autorului, cu ajutorul unui interpret.

Ea a adăugat că miercuri a fost o zi întunecată în istoria Berlinului.

Atacatorul este de origine armeană

Investigatorii trebuie să determine dacă posterele cu referire la Turcia găsite în automobilul implicat în incident oferă detalii despre motivaţia actului comis de bărbat, care este de origine armeană.

Femeia decedată era o profesoară din landul Hessa care vizita Berlinul împreună cu un grup de elevi, a declarat Iris Spranger, ministru de interne în oraşul-stat.

Sunt profund întristat de această crimă oribilă, a scris pe Twitter cancelarul Olaf Scholz, care şi-a exprimat compasiunea faţă de rudele victimelor şi le-a urat răniţilor o recuperare rapidă.

Potrivit informaţiilor DPA, bărbatul aflat la volan conducea maşina surorii sale mai mari. El ar fi fost cunoscut poliţiei, dar nu în legătură cu extremismul. 

O mașină a intrat în mulțime 

Reamintim că persoană a murit şi alte opt au fost rănite miercuri dimineaţă la Berlin, după ce un șofer a intrat cu maşina în mulţime şi într-un magazin de pe un bulevard din centrul Berlinului, relatează dpa, citându-i pe pompieri.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 (08.30 GMT) pe Tauentzienstraße, o arteră majoră din apropierea bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, în centrul părţii de vest a oraşului.

"Nu ştim la acest moment dacă este una act intenţionat sau un accident de trafic", a declarat ofiţerul de poliţie însărcinat cu comunicarea Thilo Cablitz. Şoferul care conducea vehiculul a fost reţinut de poliţie la faţa locului, după ce iniţial a fost imobilizat de trecători.

Ulterior, poliţia a anunţat că bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime este un german de origine armeană care trăia la Berlin, în vârstă de 29 de ani.

A fost o "operaţiune majoră", a declarat Kevin Bartke, din cadrul brigăzii de pompieri din Berlin, pentru postul de ştiri german ntv.

Poliţia a izolat zona şi mai multe ambulanţe şi maşini ale forţelor de ordine s-au deplasat la faţa locului. "În prezent, aproximativ de 60 de oameni din personalul de urgenţă se află la faţa locului sau se deplasează spre zona respectivă", a postat pe Twitter brigada de pompieri.

SUA. O maşină a intrat într-o mulţime de oameni la o paradă de Crăciun

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, făcând "mai mulţi morţi" şi peste 20 de răniţi, a anunţat poliţia, transmite AFP. Sunt "mai mulţi morţi", a indicat şeful poliţiei, Dan Thompson, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza numărul lor. Responsabili locali au indicat la rândul lor că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital.

"Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)", a explicat el, citat de Agerpres. Vezi mai multe informații AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel