Data publicării:

Bărbat violent, arestat preventiv la Giurgiu. Și-a amenințat mama și fratele

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @nomadsoul1
FOTO: Freepik @nomadsoul1
Un bărbat din Giurgiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-a amenințat mama și fratele.

Un bărbat din localitatea Bolintin Vale, cu ordin de protecție, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a provocat un scandal la domiciliu şi i-ar fi ameninţat cu acte de violenţă pe mama şi pe fratele lui.

”Poliţia oraş Bolintin Vale a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie cu privire la faptul că un bărbat provoacă scandal la domiciliul mamei acestuia, din localitatea Bolintin Vale.

În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că, la data de 1 august, ora 15,30, un bărbat, de 55 de ani, ar fi ameninţat cu acte de violenţă, atât pe mama sa, cât şi pe fratele său, aflaţi la domiciliu, creându-le acestora o stare de temere”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de IPJ Giurgiu, transmite Agerpres.

Bărbatul, ordin de protecție pentru 12 luni nerespectat, dosar penal

Potrivit sursei menționate, pentru că faţă de bărbatul în cauză fusese emis de către poliţişti un ordin de protecţie provizoriu încă din luna iulie, iar la data de 1 august Judecătoria Bolintin-Vale emisese un ordin de protecţie pentru 12 luni, cu obligaţia de a nu se apropia de mama sa, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, la începutul lunii iulie 2023, bărbatul a mai fost cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus, faţă de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Citește și: Se schimbă legea! Ordin de protecţie pe 1 an, în loc de 6 luni, pentru victimele violenţei domestice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel