Data publicării:

Bărbat prins după ce a intrat ilegal în România, traversând înot râul Prut

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bărbat prins după ce a intrat ilegal în România. FOTO: Freepik
Bărbat prins după ce a intrat ilegal în România. FOTO: Freepik
Un bărbat, cetățean al Republicii Moldova, a trecut Prutul înot, fiind reținut de polițiștii de frontieră.

Un bărbat (44 de ani) din Republica Moldova a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani după ce a trecut ilegal frontiera, peste râul Prut, cu intenţia de a găsi un loc de muncă în Europa, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, cetăţeanul moldovean a trecut înot Prutul, scopul său fiind de a ajunge la muncă într-o ţară membră a Uniunii Europene.

”Un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, aflat în misiune, a depistat pe direcţia localităţii Rediu un bărbat care tocmai trecuse înot râul Prut, dinspre Republica Moldova către România.

Bărbatul a declarat că este cetăţean moldovean, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Republica Moldova şi a trecut înot râul Prut cu intenţia de a găsi un loc de muncă în Uniunea Europeană", a precizat oficialul Poliţiei de Frontieră.

În baza acordului de readmisie, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră moldovene, poliţiştii de frontieră români continuând ancheta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Peste 300 de documente false sau falsificate, identificate de poliţiştii de frontieră în acest an

În punctele de trecere ale frontierei, poliţiştii de frontieră depistează persoane participante la traficul transfrontalier, cetăţeni români şi străini, care fie se legitimează cu acte de identitate false sau falsificate, fie prezintă documentele altor persoane, în speranţa că asemănarea cu titularul cărţii de identitate le va permite continuarea călătoriei ilegale, transmite Poliția de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Astfel, în primele 6 luni ale anului 2023, poliţiştii de frontieră au depistat 150 de persoane, diferite cetățenii, care au prezentat documente false sau falsificate. Astfel, în primul semestru au fost descoperite 316 de documente false sau falsificate, dintre care:

- 58 cărţi de identitate false, falsificate sau aparţinând altor persoane decât cele care s-au legitimat cu ele pe care, diferite persoane - cetăţeni români şi străini - intenţionau să le folosească pentru a trece ilegal frontiera de stat

- 60 paşapoarte false sau falsificate

- precum şi alte tipuri de documente solicitate cu ocazia verificărilor la frontieră (permise de conducere, permise de rezidenţă ale statelor UE, certificate de înmatriculare auto, taloane de inspecţie tehnică periodică, procuri pentru minori etc.)

În ceea ce priveşte documentele de călătorie false sau falsificate, paşapoarte sau cărţi de identitate, s-a constatat că cele mai multe au fost din: România, Italia, Bulgaria, Belgia, Franța, Grecia, Danemarca, etc.

În funcţie de cetăţenia persoanei care a prezentat documentele de călătorie supuse falsificării, au fost cetăţeni din Bangladesh, Iran, Sri Lanka, Turcia, R. Moldova, Pakistan, Maroc, România etc.

Citește și: Cetățeni străini, intrați ilegal în România, prinși la granița cu Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel