Bărbat pe trotinetă, ucis după o șicanare în trafic. Motociclistul, instructor auto, ar mai fi lovit mortal un biciclist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Motociclistul implicat în şicanarea unui tânăr aflat pe o trotinetă, care a murit ulterior sub roţile unei maşini, are antecedente penale. Există informaţii că acesta ar fi lovit, în 2014, un biciclist care a și murit apoi.

În anul 2014, motociclistul ar fi fost implicat într-un accident rutier pe strada Antiaeriană din București. Acesta ar fi provocat un accident mortal după ce a intrat cu motocicleta într-un biciclist care, din cauza rănilor, și-a pierdut viața, potrivit Antena 3. A fost trimis în judecată abia în anul 2019.

Bărbatul acuzat de omor în ambele cazuri a cerut tot felul de expertize, iar judecătorii ar fi admis cererile sale, aşa că a fost lăsat în libertate şi cu permisul în buzunar. Putea să circule şi, mai mult, era şi instructor moto, se pare că de conducere defensivă. Nici până astăzi, expertizele cerute de acesta nu sunt finalizate.

Cine este motociclistul acuzat că l-a omorât pe bărbatul de pe trotinetă

Laurenţiu Trica Mitici (Americanu') este cunoscut în lumea motocicliştilor. Acesta este descris de către prieteni ca fiind un individ calm şi calculat, glumeţ, relaxat. De asemenea, el s-ar fi implicat în mai multe acţiuni umanitare, aşa cum reiese din declaraţiile persoanelor apropiate.

„Atât cât l-am cunoscut, este un om cu coloană, sufletist, plin de umor şi principii. Laurenţiu s-a implicat activ în toate evenimentele caritabile, chiar dacă are probleme financiare . Chiar şi în momentele în care a exagerat cu alcoolul, l-am văzut tot calm şi glumeţ”, i-a scris Cristina Dinu avocatului motociclistului.

"Mi-e cumplit de drag, dar moral nu pot să-l scuz"

"Cel mai probabil ați aflat deja despre cazul motociclistului care a avut o reacție agresivă ce a dus la moartea unei persoane aflate pe trotinetă. Este vorba despre Trica Mitici Laurenţiu (Americanu) și avocatul lui îi roagă pe cunoscuți să trimită un mail cu o descriere a lui. Poziția mea în această situație este următoarea: mi-e cumplit de drag omul ăsta, dar moral nu pot să-l scuz. Voi încerca să-i fiu alături, voi participa cu bani dacă va fi nevoie pentru avocat sau să plătească ceva familiei, dar nu mă voi lupta să fie grațiat.

În poze este ceea ce i-am scris avocatului. Poate vă ajută pe cei care vreți să scrieți și pe cei care ca și mine sunteți rupți între dragostea pentru omul ăsta și fapta lui ce trebuie pedepsită. Voi, motocicliștii, nu uitați ce reacții agresive aveți când un șofer ne ucide un coleg în trafic. Nu uitați câtă ură aveți la adresa omului, care poate doar a avut un moment de neatenție, o zi proastă. La adresa unui om care poate s-a implicat în salvarea mai multor vieți decât Americanu. Atunci nu mai aveți înțelegere!

De asemenea luați în calcul că dacă pe trotinetă era copilul vostru, cât țineți voi la Americanu, i-ați fi sărit la gât. Moral, trebuie să plătească, chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului, pentru că nimic nu-l va învia pe omul ăla. Nu mă criticați ca fiind o jigodie care nu vrea să ajute un coleg, un om de miliarde ca Americanu care s-a sacrificat de n ori să-i ajute pe alții. Voi ajuta cât și cu ce pot până în punctul în care mi se va cere să fiu incorectă din punct de vedere moral. Nu pot.

Nici pentru mine și nici pentru persoanele dragi nu aș cere iertare într-o astfel de situație!E ca și cum mi-ați cere să cer iertare pentru mine, când știu că am băut, m-am suit la volan și am dat cu mașina peste cineva sau la un moment de nervi, într-o ceartă împing pe cine în fața trenului. Atunci merit să înfund pușcaria! Nu există scuză!", a mai scris aceasta pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel