Un bărbat, omorât de poliţia greacă la frontiera cu Turcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat, omorât de poliţia greacă la frontiera cu Turcia / Foto: Pixabay, de Diego Fabian Parra Pabon
Un bărbat, omorât de poliţia greacă la frontiera cu Turcia / Foto: Pixabay, de Diego Fabian Parra Pabon
Un bărbat a fost omorât de poliţia greacă la frontiera cu Turcia.

Un cetăţean afgan care încerca să traverseze clandestin frontiera dintre Turcia şi Grecia a fost rănit mortal luni de focuri de armă ale agenţilor de frontieră eleni, a transmis jandarmeria turcă, potrivit Agerpres.

Jandarmeria din Meric, din apropiere de Edirne (nord-vest), a confirmat decesul pentru AFP, dar a refuzat să comenteze orice alt detaliu apărut în media turce. Conform agenţiei de presă DHA, victima făcea parte dintr-un grup de opt migranţi care încercau să treacă în Grecia, poartă de intrare în Uniunea Europeană (UE). Incidentul s-a produs în satul Alibey.

"Forţele de securitate de partea elenă au deschis focul asupra unui grup de imigranţi afgani care voiau să traverseze ilegal frontiera. O persoană din grupul de opt migranţi a fost grav rănită.", a raportat DHA.

"Transportată la spitalul public local, ea a decedat, în ciuda intervenţiei medicilor.", a adăugat agenţia, care a mai dat asigurări că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Două noi puncte de trecere a frontierei vor fi deschise la granița cu Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joia trecută că la graniţa cu Ucraina vor fi deschise două noi puncte de trecere a frontierei, la Vicovu de Sus şi la Racovăţ.

"În privinţa frontierei de nord, la graniţa cu Ucraina, vor fi deschise două noi puncte de frontieră, este vorba de Vicovu de Sus şi Racovăţ. Practic, în aceste două noi puncte de trecere a frontierei vor fi preluate fluxuri care vor contribui la reducerea presiunii asupra vămii Siret, care gestionează la acest moment un număr semnificativ de automarfare, camioane", a spus Cărbunaru la Palatul Victoria, după şedinţa autorităţilor responsabile pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina şi Moldova, la care au participat premierul Nicolae Ciucă şi premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa.

"În urma discuţiilor purtate între cei doi prim-miniştri şi între autorităţile responsabile, s-au dispus mai multe măsuri. În primul rând, la ora la care vorbim, şeful Poliţiei de Frontieră împreună cu reprezentanţii autorităţilor responsabile din România au plecat deja către Albiţa, unde se vor întâlni cu partenerii lor din Republica Moldova pentru a discuta la faţa locului despre măsurile de fluidizare necesare, (...) astfel încât să grăbească ritmul în care sunt procesate mărfurile care vin din Republica Moldova, multe dintre ele provenind din Ucraina afectată de agresiunea militară rusă şi de blocajul de la porturile sale", a afirmat Cărbunaru, scrie Agerpres.

Acesta a menţionat că o altă măsură care va reduce presiunea care există în acest moment la Vama Albiţa şi la Galaţi este organizarea fluxurilor de mărfuri în funcţie de încărcătură.

"Spre exemplu, camioanele goale vor fi dirijate într-o primă etapă către Oancea, unde sunt valori de trafic mai reduse şi sunt în analize şi alte puncte unde ar putea fi dirijate camioanele goale pentru a permite camioanelor încărcate cu marfă să poată fi procesate în noua procedură", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a mai spus că premierul Nicolae Ciucă a dispus tuturor autorităţilor statului român care lucrează în punctele de trecere a frontierei un program de lucru permanent, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, iar pentru Isaccea a dispus Ministerului Apărării Naţionale să trimită un bac suplimentar, pentru a asigura fluenţa transportului în această zonă. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Aglomerație la granițele României. A crescut cu 13.7% rata de intrare în România a cetățenilor ucraineni care fug din calea invadatorului rus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel