Data publicării:

Bărbat înarmat şi "extrem de periculos", căutat de poliția austriacă

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo

Poliţia austriacă a început o operaţiune de amploare pentru a captura un bărbat înarmat şi "extrem de periculos". 

Suspectul a fugit luni după ce a omorât cel puţin două persoane, una dintre ele fiind primarul oraşului Kirchberg ob der Donau din regiunea Austria Superioară, transmite agenţia EFE.

Cel căutat, "R.D., în vârstă de 56 de ani, este suspectat că a ucis doi bărbaţi în districtul Rohrbach în dimineaţa zilei de 28 octombrie 2024", a transmis poliţia într-un comunicat în care avertizează că bărbatul, înarmat, este "extrem de periculos", motiv pentru care populaţia este îndemnată să evite contactul cu aceasta.

Între timp, ucisă și a treia persoană



În acelaşi anunţ poliţia indică informaţii despre vehiculul pe care se presupune că îl conduce atacatorul fugar. Mai multe mass-media locale relatează că între timp a fost ucisă şi o a treia persoană, lucru încă neconfirmat de poliţie. O operaţiune extinsă este în desfăşurare în regiune, cu unităţi de poliţie puternic înarmate, inclusiv cu vehicule blindate, pentru a captura suspectul ucigaş fugar.

Care ar putea fi mobilul crimei



Cea de-a doua victimă a fost confirmată, fiind găsită la scurt timp după descoperirea cadavrului primarului din Kirchberg ob der Donau, care a fost ucis prin împuşcare. Televiziunea publică ORF asigură că mai multe surse au confirmat că este vorba despre primarul Franz Hofer, în vârstă de 64 de ani şi membru al Partidului Popular (OeVP).

Presupusul ucigaş ar fi un "vânător", iar "mobilul crimei ar putea fi legat de dispute din sectorul cinegetic", scrie agenţia austriacă APA, în timp ce ORF relatează despre "divergenţe privind alocarea drepturilor de vânătoare", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel