Bărbat furios după ce a văzut o poza cu piciorul său amputat pe pachetele de țigări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Omul spune că i-au fost amputate membrele dupa un atac, care nu are "nimic de-a face cu fumatul", potrivit cotidianului The Independent.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, căruia i-a fost amputat piciorul după un atac, a fost șocat să descopere o imagine a membrelor sale care erau folosite, fără consimțământul lui, pe ambalajul pachetelor de țigări.

Imaginea este prezentată pe pachetele de țigări din UE, însoțite de mesajul "fumatul vă înfundă arterele".

Fiul său a făcut descoperirea

Omul a făcut descoperirea după ce fiul său a cumpărat un pachet de tutun în Luxemburg anul trecut, a anunțat rețeaua de radio France Bleu.

Fiul său a recunoscut cicatricile și arsurile din imagine și i le-a arătat tatălui său, care a confirmat că este o fotografie cu piciorul său.

Cu toate acestea, omul spune că și-a pierdut piciorul ca urmare a unui atac în Albania în 1997, înainte de a se muta în Franța.

Unde a fost făcută poza

Avocatul său, Antoine Fittante, a declarat pentru France Bleu că amputarea nu are "nimic de-a face cu fumatul". Omul crede că fotografia a fost făcută la un spital din orașul Metz din Franța, atunci când se făceau teste dacă ar putea fi echipat cu un picior protetic.

"Este incredibil că o persoană se află, fără acordul lui, pe  pachetele de țigări din întreaga Uniune Europeană", a declarat Fittante pentru BBC. Clientul meu se simte trădat, rănit în demnitatea sa, văzând disabilitatea lui [afișată] pe pachetele de țigări în magazinele de tutun. Trebuie să recunoaștem că nu e foarte plăcută. " a mai afirmat avocatul.

Acesta se va adresa și Comisiei Europene, dar și la spitalul din Metz pentru a afla cum au fost folosite fotografiile, fără consimțământul pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel