Bărbat din Vrancea, filmat când se apropie periculos de mult de un URS flămând pe care-l hrănește cu pâine - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bărbat din Vrancea, filmat când se apropie periculos de mult de un URS flămând pe care-l hrănește cu pâine / Foto: Pixabay
Bărbat din Vrancea, filmat când se apropie periculos de mult de un URS flămând pe care-l hrănește cu pâine / Foto: Pixabay
Un bărbat din Vrancea a fost filmat în timp ce hrănea un urs flămând cu pâine.

Un bărbat din Vrancea a fost filmat in timp ce hrăneşte şi se apropie periculos de  mult de un urs flămând, pe o şosea din judeţ. Acesta a oprit mașina pe marginea unui drum din judeţul Vrancea, a coborât şi a început să îi arunce mâncare ursului, fără să se gândească că își pune viața în pericol.

Un alt şofer a oprit în spatele maşinii şi a filmat întreaga scena, iar apoi a postat clipul video pe rețelele de socializare. În imaginile surprinse de acesta se poate observa cum ursul flămând se apropie încet de bărbatul care coboară din autoturism. Acesta are o pungă din care aruncă mai multe felii de pâine, iar ursul le mănâncă pe rând. La un moment dat, după o mișcare bruscă făcută de bărbat, ursul se sperie și se retrage. Totuși, atunci când vede că nu îl paște niciun pericol, se întoarce.

Filmarea s-a viralizat rapid, iar internauții au criticat dur gestul bărbatului, mai ales că în ultima vreme mai multe români au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacate de urși. 

 

 

Ce trebuie să faci când te întâlnești cu ursul pe șoselele din România

Autorităţile recomandă tuturor celor care întâlnesc urşi să nu se apropie de ei şi să nu îi hrănească. 

”Urșii sunt foarte imprevizibili și foarte rapizi. În general, dacă te apropii mult de ei, este suficient să faci o mișcare bruscă și mai departe vă imaginați... Sunt mulți turiști care vor să-și facă selfie cu ursul. În momentul în care întorci spatele unui animal sălbatic, te va ataca. Consideră că ești vulnerabil. Te poate apuca de fund, de picior, îți dă drumul în cele mai multe cazuri. Dar ursul respectiv este condamnat. În acest caz, pădurarii au două opțiuni, ori să-i reloce în pădure, ori să-i împuște. De cele mai multe ori, nu-i mai relocă, ci îi împușcă direct”, a spus ghidul de la Sanctuarul de Urşi Liberty de la Zărneşti.

”Fac un apel: nu mai hrăniți urșii, indiferent unde îi vedeți! Noi îi dăm un biscuit, o bucată de pâine, o ciocolată sau ce-i mai dăm noi... dar ursul va sfârși tragic într-o zi! Adică va sfârși împușcat. Haideți să nu-i mai hrănim! Să-i lăsăm în pace! Știu că este foarte greu de rezistat tentației... Bun... opriți, faceți o poză, două... dar nu le dați deloc de mâncare! Ei vor sta, vor vedea că nu primesc și vor pleca în pădure. Gândiți-vă că, la o adică, urșii vor trece și strada mai devreme sau mai târziu. Noaptea nu ai cum să-i vezi...”, a mai spus ghidul.

VEZI ȘI:  Provocare pentru iubitorii de urși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel