Bărbat din Dâmbovița, prădat de către trei escroci. Unul dintre ei s-a dat drept preot
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bărbat din Dâmbovița, prădat de către trei escroci. Unul dintre ei s-a dat drept preot / Foto: Pixabay, de SPOTSOFLIGHT
Bărbat din Dâmbovița, prădat de către trei escroci. Unul dintre ei s-a dat drept preot / Foto: Pixabay, de SPOTSOFLIGHT
Află în articol cum a fost prădat un bărbat de 72 de ani din Dâmbovița de către trei escroci.

Trei bărbați, cu vârste între 17 și 47 de ani, au ajuns pe mâinile polițiștilor, în această săptămână, după ce au tâlhărit și înșelat un bătrân din orașul Fieni. Cei trei bărbați s-au folosit de o calitate mincinoasă, respectiv cea de preot, iar sub pretextul desfășurării unor activități caritabile în cadrul unei organizații non-profit, ar fi obținut de la persoană vătămată, un bărbat de 72 de ani, suma de 200 de lei. Mai mult de atât, aceștia i-ar fi distras victimei atenția și ar fi sustras dintr-un dulap  4105 euro, 1760 de dolari și 3000 de lei, scrie dbonline.

"La data de 9 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au documentat activitatea infracțională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt și înșelăciune, fapte prevăzute de Codul Penal. Față de unul dintre bărbați, în vârstă de 36 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive", se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Nouă înșelătorie în România. O femeie din Cluj era să piardă 400.000 de euro. Ce este metoda "RIP Deal"

O femeie din Cluj-Napoca era cât pe ce să piardă 400.000 de euro, după ce patru indivizi din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda "RIP Deal", scrie Ziarul de Iași. Escrocii au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni în timp ce încercau să o șantajeze.

Sub pretextul că sunt investitori germani, au încercat să obțină de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede. Pentru a-i câștiga încrederea, unul dintre indivizi i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, aparent emis de autoritățile din Belgia, și i-ar fi spus că are o situație financiară extrem de bună. Femeia l-a crezut pe bărbat și s-ar fi întâlnit în Austria pentru a discuta mai multe. Între timp, polițiștii au intrat pe fir și i-au prins pe indivizi chiar înainte de realizarea tranzacției.

Metoda "Rip Deal" sau înscenarea luxului constă în câștigarea încrederii victimei prin crearea unei imagini de stabilitate financiară, pentru a realiza o tranzacție cu o sumă însemnată de bani.

Înșelăciune cu haine vechi. Cum au reușit două persoane să câștige sute de mii de lei făcând comenzi online

Două persoane care cumpărau haine de pe internet au reușit să câștige mii de lei, iar acum sunt cercetate pentru înșelăciune. Se pare aceste persoane comandau haine online, achitau produsele, iar după ce le primeau le returnau. În loc să înapoieze produsele primite, ele trimiteau în colete alte haine, vechi și uzate. Prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.

"Astăzi, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziţie, în Capitală, la domiciliul unor persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune", a transmis Poliția Capitalei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel