Update: S-a aflat cine e bărbatul. Bărbat din Brăila, filmat în autobuz cu un copil care se zbate să scape din braţele lui. Vâlcu, întrebare cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Jurnalistul Val Vâlcu vine cu mai multe întrebări importante după ce în spaţiul public au apărut mai multe imagini cu un bărbat care, într-un autobuz din Brăila, ţine în braţe un copil care plânge, se zbate şi ţipă după mama sa. 

UPDATE: IPJ Brăila a comunicat concluziile anchetei. 

"Urmare evenimentului sesizat prin apel 112 cu privire la imaginile apărute în spațiul public care evidentiază un barbat care tinea in brate un minor, care plangea si incerca sa se smulga din bratele barbatului in timp ce se aflau intr-un autobuz destinat transportului in comun, care circula pe raza municipiului Braila, revenim și vă informăm următoarele:
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii brăileni a fost identificat minorul, o fetiță în vârstă de 3 ani, care în prezent se află la domiciliu, unde locuiește împreună cu mama, bunica și mătușa, în municipiul Brăila și nu a fost victima niciunei infracțiuni.

Atât mama fetiței, in vârstă de 26 de ani, cât și mătușa acesteia, le-au declarat polițiștilor că este vorba despre o neînțelegere și că bărbatul care apare in imaginile din spațiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora îl cunoaște foarte bine.

De asemena acestea au precizat că în cursul zilei de ieri s-au deplasat împreună cu bărbatul în cauză și cu frățiorul minorei în părculețul din zona Caporal Mușat unde toți trei au supravegheat pe cei doi minori.

Când au vrut să revină acasă, s-au grăbit să prindă un mijloc de transport în comun, femeile au luat băiețelul, iar bărbatul a luat în brațe fetița. În stația de autobuz, în grabă, s-ar fi urcat într-un autobuz greșit, fapt pentru care fetița a început să se agite, însă el a coborât cu ea la următoarea stație din Bariera Călărașilor, s-au reântâlnit și au mers acasă, unde fetița se află și în prezent, în afara oricărui pericol", a transmis IPJ Brăila.

UPDATE: Final fericit în cazul filmulețului care a creat un val uriaș de reacții pe rețelele de socializare, vorbindu-se despre o presupusă răpire. Fetița care plângea și se zbătea în brațele unui bărbat este în afara oricărui pericol. Surse judiciare au confirmat pentru DEBRAILA.ro faptul că Poliția a luat legătura cu mama minorei, asigurându-se că micuța nu a fost victima niciunei infracțiuni.

”El locuiește cu sora mea în cartierul Obor. Am mers în parc. În stația de autobuz era aglomerat și mama fetei a încurcat autobuzele. Îl cunoaștem pe băiat, nu e nicio problemă! Ne-am găsit și fetița e acasă, doarme. Ea plângea că nu stă la oricine în brațe. Tatăl fetiței a murit acum aproape un an, când s-a înecat în Dunăre. Lumea să stea liniștită, că fetița este bine”, a declarat mătușa fetiței de 4 ani.

- ştire iniţială - 

Poliţia cercetează un posibil caz de răpire după ce, duminică seară, pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ făcut într-un autobuz din municipiul Brăila, în care apărea o fetiţă care plânge şi se zbate în braţele unui bărbat de etnie romă.

"Vă informăm că duminică, în jurul orei 22,00, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un autobuz destinat transportului în comun, care circula pe raza municipiului, ar fi fost un bărbat brunet care ţinea în braţe un minor care plângea şi încerca să se smulgă din braţele bărbatului. În prezent, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt", a transmis IPJ Brăila.

Pe filmuleţ se vede cum fetiţa îl loveşte cu palmele pe bărbat şi îl împinge, ca să scape din braţele lui, scrie Agerpres.

VEZI VIDEO AICI! 

"Surprinde lipsa de reacţie..."

"Surprinde lipsa de reacţie a publicului, după atâtea nenorociri, după atâtea situaţii tragice, după cazul Caracal. Bănuiesc că autobuzul nu se conducea singur. Deci mai exista încă o persoană acolo, în afară de bărbatul cu fetiţa în braţe şi adolescentul care a filmat. Ar fi trebuit să oprească autobuzul, să ţină uşile închise până venea un om al legii. Venea un poliţist, îl legitima pe bărbat şi se rezolva. Putea fi tatăl care duce copilul la doctor, putea să fie un tată divorţat care îşi lua copilul acasă, putea fi o situaţie disperată, tragică. Omul ăla nu păţea nimic dacă nu era ceva în neregulă. Când ai un copil panicat, verifici ce se întâmplă cu el. Presupun că organele de anchetă cercetează cazul acum, nu se aşteaptă ca la cazul Caracal câteva zile, să vadă dacă se depune plângere", explică jurnalistul.

Întrebări cheie. "Poate fi o furtună într-un pahar cu apă, dar poate fi şi ceva tragic. Societatea să fie pregătită"

"Sunt nişte întrebări. Poliţiştii îl cunosc pe şoferul autobuzului, l-au întrebat ceva? Au mai fost pasageri în autobuz? Din punct de vedere moral, dar şi legal, şoferul autobuzului trebuia să ia măsuri dacă a fost sesizat. Era la locul de muncă şi se întâmpla ceva acolo. Măsuri însemnând să sune la 112, etc, pentru că reprezintă o instituţie. Putea să îl întrebe pe bărbatul respectiv ce face cu copilul, dacă adolescentul nu a avut curaj. E foarte grav dacă erau şi alţi oameni în autobuz şi nu s-a sesizat nimeni. Trebuie investigat. Poate fi o furtună într-un pahar cu apă, dar la fel poate fi şi ceva tragic, iar societatea trebuie să fie pregătită să gestioneze astfel de situaţii. Nu trebuie tratat cu superficialitate", a punctat Val Vâlcu. 

Ulterior mediatizării cazului şi viralizării pe reţelele de socializare, într-un comentariu o femeie transmite că "fetiţa este bine, acasă". 

Sunt şi persoane care au comentat la clipul video spunând că bărbatul nu este tatăl fetiţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel