Data publicării:
Bărbat de 41 de ani, jandarm, găsit mort în Otopeni. Poliția, în alertă
Un bărbat de 41 de ani a fost găsit decedat luni dimineaţă, într-un imobil din Otopeni.
„Astăzi, 3 octombrie, în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență.
Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Poliția.
Potrivit unor surse citate de Antena 3, bărbatul, fost sportiv, lucra la Jandarmeria Bucureşti.
Citește și...
Marea greșeală care s-a făcut încât am ajuns dependenți de gazul rusesc. Cum a fost posibil ca guvernele să nu dovedească niciun fel de prudență
Radu Golban l-a avut invitat la Outlook, emisiunea sa de la DC News, pe David Steward.
David Steward a fost întrebat ce părere are despre posibilele tensiuni şi tulburările sociale din Europa.
Redăm dialogul, despre acest subiect, dintre David Steward și Radu Golban, de la DC News:
Radu Golban: Adevăratul motiv pentru care am vrut să am această discuție cu tine, pe lângă faptul că mi-a făcut mare plăcere discuţia noastră de anul trecut, este vasta ta experienţă în ceea ce priveşte tranziţia. Ai trecut prin experienţa apartheidului şi a tranziţiei la democraţie, de asemenea, un climat similar marcat de tensiuni. Este foarte important modul în care o ţară trebuie să gestioneze tensiunile şi cred că, de fapt, experienţa ta este unică în lume, am putea învăţa multe în Europa din experienţa din Africa de Sud, aceasta este părerea mea personală. Nu ştiu cum regăseşti Europa acum după o pauză lungă, din cauza COVID, am înţeles că nu a fost ușor să călătoreşti în Europa în perioada pandemiei. Ce părere ai despre posibilele tensiuni şi tulburările sociale din Europa?
David Steward: Cred că, în acest moment, totul se învârte în jurul războiului din Ucraina. Războiul din Ucraina a generat o situație internaţională cu totul diferită. Semnifică sfârşitul unei perioade bazate pe ordine internaţională, a galvanizat ţări din centrul şi vestul Europei în sensul acceptării ideii că lumea nu est un loc atât de plăcut precum au crezut că este, că este totuşi o lume în care ţările pot fi ameninţate de forţe convenţionale şi chiar nucleare. Cred ca acesta este primul aspect. Trăim într-o nouă reconfigurare mondială. Al doilea aspect, şi cred că acesta derivă din primul aspect, se referă la uriaşele tulburări economice şi sociale, cauzate de COVID, şi, mai recent, şi de războiul din Ucraina. Perspectiva iernii ce urmează nu arată bine pentru Europa, urmează o iarnă geroasă. A existat o dependenţă prea mare de gazul din Rusia, iar acum, europenii trebuie să se confrunte cu această realitate. Ideea că trebuie să fim capabili să renunţăm în cel mai scurt timp la combustibilii fosili este chiar şi acum, din nou, un subiect de dezbatere, chiar şi în cadrul partidelor ecologice. Aşadar, avem o nouă situaţie geopolitică şi economică. La începutul pandemiei de COVID, băncile centrale din întreaga lume, din Europa, Regatul Unit, SUA, au crezut că pot cheltui câţi bani doresc, au crezut că pot intra adânc în rezervele de băncilor şi au pompat miliarde şi miliarde de dolari şi de euro în sistem fără să existe implicații şi consecințe. Iar acum asistăm la o creştere majoră a inflației. Aşadar, ne aflăm atât în Europa cât şi în restul lumii într-o nouă situaţie periculoasă şi volatilă, din punct de vedere geostrategic dar şi economic. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News