Bărbat, atacat de urs în Harghita. Victima a fost preluată de elicopterul SMURD
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bărbat, atacat de urs în Harghita / Foto: Facebook Salvamont România
Bărbat, atacat de urs în Harghita / Foto: Facebook Salvamont România
Un bărbat a fost atacat de urs în județul Harghita.

Un bărbat a fost atacat de urs în afara satului Păuleni, comuna Lupeni, şi a suferit multiple leziuni, el fiind transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat duminică, pentru Agerpres, că este vorba de un tânăr de 29 ani, care prezintă leziuni toracice şi abdominale.

Pacientul este transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. Potrivit primelor informaţii, atacul s-ar fi produs pe câmp, pe raza satului Păuleni. 

 

Un urs, accidentat mortal de un autoturism pe DN 1

Un urs a fost accidentat mortal, sâmbătă seară, pe DN 1, în apropierea municipiului Ploieşti, a informat, duminică dimineaţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au fost sesizaţi, în jurul orei 22,00, că un autoturism condus de un bărbat pe direcţia Braşov-Ploieşti ar fi lovit un urs pe DN 1, la km 68+300, în afara localităţii Păuleşti.

În urma impactului, ursul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La faţa locului au fost prezenţi reprezentanţii Gărzii de Mediu, care au ridicat animalul decedat, menţionează IJP. 

Spital din România, împrejmuit cu gard electric din cauza urșilor

Un spital din România a fost împrejmuit cu gard electric. Medicii din Miercurea Ciuc spun că  au luat decizia din cauza urșilor. Animalele ar invada curtea spitalului și ar amenința pacienții.

O echipă Realitatea PLUS a stat de vorbă cu doctorii de la acest spital. Aceștia au spus că doar în ultimii ani, zeci de oameni atacați de urși au avut nevoie de operații peste operații pentru a le fi salvată viața.  Recent un urs a fost fotografiat chiar în curtea spitalului din Miercurea Ciuc, tocmai de aceea reprezentanții unității au decis să instaleze garduri electrice, pentru a alunga animalele. 

„În 11 ani am operat peste 50 de pacienți atacați de urși.”, a pus medicul Adrian Dobrică, de la spitalul din Miercurea Ciuc. 

Ultimul pacient, ajuns la spital în stare critică, a stat aproape o lună internat. Atacată de urs a fost și o fetiță de 6 ani care a avut nevoie de îngrijire medicală, mai spun medicii.

VEZI ȘI: Mărturia cutremurătoare a unui bărbat atacat de urs. ”Mi-a rupt osul cum rupe un copil o grisină”. Cum a scăpat cu viață - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel