Urmărește emisiunea live
Bărbat arestat în Marea Britanie după ce pe aeroportul Heathrow a fost găsit uraniu
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un individ a fost arestat sub acuzația de terorism după ce au fost descoperite cantități de uraniu împreună cu un transport de fier vechi într-un transport cargo. 

Un bărbat a fost arestat în baza legilor privind terorismul, după ce au fost găsite urme de uraniu într-un transport cargo pe aeroportul Heathrow, a anunţat poliţia britanică, conform PA Media/dpa.

Ofiţerii Forţelor de Frontieră au găsit materialul radioactiv împreună cu un transport de fier vechi pe 29 decembrie care, potrivit ziarului The Sun, provenea din Pakistan şi era destinat iranienilor din Marea Britanie.

Poliţia din Cheshire l-a reţinut sâmbătă pe bărbatul în vârstă de 60 de ani, în temeiul articolului 9 din Legea privind terorismul. El a fost eliberat pe cauţiune până în aprilie.

Siguranţa populaţiei nu a fost pusă în pericol

"Vreau să fie clar că, în ciuda acestei arestări şi pe baza a ceea ce ştim în prezent, acest incident nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă la adresa populaţiei, a declarat comandantul Richard Smith, care conduce Comandamentul de combatere a terorismului al poliţiei metropolitane.

Cu toate acestea, detectivii îşi continuă cercetările pentru a se asigura că acesta este într-adevăr cazul.

Uraniul poate fi utilizat pentru producerea de energie electrică în scopuri civile şi în scopuri ştiinţifice şi este un ingredient cheie pentru armele nucleare. Anumiţi izotopi emit radiaţii care pot fi dăunătoare pentru oameni, iar metalul în sine este toxic dacă este ingerat sau inhalat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel