Banii primiţi contrazic declaraţiile guvernanţilor. Pensiile militare au scăzut începând cu ianuarie 2011
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TABEL TAIERI PENSII militari
TABEL TAIERI PENSII militari

Contrar asigurărilor guvernanţilor că pensiile militare mai mici de 3.000 nu vor scădea în urma recalculării, banii primiţi de rezervişti în luna ianuarie demonstrează contrariul.

TABEL TAIERI PENSII militari Preşedintele F1 Beiuş a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Lt.col.r. Simion Suciu a întocmit un tabel din care se poate observa nu numai scăderea pensiilor sub 3.000 de lei, dar ăn unele cazuri această scădere se apropie chiar de 50%. este chiar exemplu lui Sumion Suciu, care după aproape 25 de ani în Armată, în luna decembrie primea o pensie de 2.039 de lei. Dacă ar fi să ne luăm după guvernanţi, care spuneau că pensiile militare sub 3.000 nu sunt afectate de recalculare, în ianuarie 2011 lt.col.r. Simion Suciu ar fi trebuit să primească aceeaşi sumă ca şi în decembrie 2010. Numai că pensia primită în luna ianuarie este substanţial redusă, adica numai 1.074 de lei. Se poate observa că reducerea pensiei în acest caz este de 965 de lei, adica 47,3% - un procent deloc de neglijat.

Vezi aici tabelul cu diferenţele înregistrate între pensiile primite în decembrie 2010 şi cele din ianuarie 2011.

Cazul lui Simion Suciu nu este singular. Ca el, alţi militari în rezervă au primit pensia redusă în luna ianuarie 2011, chiar dacă nu primeau sume mai mari de 3.000 de lei.

Scăderea pensiilor a luat-o înaintea legii

Astfel, potrivit lui Simion Suciu, aproape toate pensiile au scăzut cu sume cuprinse între 10 şi 80%, în anumite situaţii aceste scăderi punând în pericol chiar subzistenţa familiilor pensionarilor.

„Sfidând trei sentinţe, două ale Curţii de Apel Cluj (338/2010 şi 433/2010 - dosar 1371/33/2010 – referitoare la supendarea respectiv anularea unor articole ale HG753/2010) şi una a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (decizia 38/07.01.2011), nerespectând legislaţia în vigoare care prevede că pensionarul primeşte decizia, are 30 de zile la dispoziţie pentu a face contestaţie şi abia după aceea, dacă nu se contestă se aplică, aceşti guvernanţi incapabili au pus carul înaintea boilor şi au terfelit onoarea şi demnitatea militarilor, purtându-i pe la diverse unităţi iar în final, le-au tăiat pensia după reguli aberante, asigurându-i că pensiile vor creşte iar diferenţele le vor primi la o dată ulterioară“, susţine preşedintele F1 a SCMD Beiuş.

Şeful Direcţiei Generale Financiar Contabile din Ministerul Apărării, generalul de brigadă Mariana Lupu, susţinea, săptămâna trecută, că pensiile militare sub 3.000 de lei de care beneficiază militarii cu carieră completă nu au fost diminuate în urma recalculării.

Citeşte şi:

MApN susține că pensiile militare sub 3.000 de lei de care beneficiază militarii cu carieră completă nu au fost diminuate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel