Banii de decont pentru tabletele elevilor vor fi disponibili abia anul viitor. "Primul venit-primul servit"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Banii de decont pentru cele 500 de mii de tablete anunțate de Guvern, vor fi  accesibili abia anul viitor.

Potrivit unui document obținut de Edupedu.ro, banii de decont pentru cele 500 de mii de tablete anunțate de Guvern, din fonduri europene, nu vor fi accesibili la începutul anului școlar. Mijloacele financiare vor fi disponibile abia anul viitor.

În documentul semnat de vicepremierul Raluca Țurcan și de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, se arată că cererile de finanțare pentru a accesa fonduri externe pentru echipamente electronice și materiale sanitare în școli, vor putea fi depuse în perioada octombrie-ianuarie. Contractele de finanțare vor putea fi încheiate începând cu 1 decembrie, iar depunerea cererilor de rambursare și decontarea cheltuielilor vor putea fi făcute doar între 15 decembrie-15 ianuarie.

"Cheltuielile ocazionate de achizițiile necesare pentru începerea anului școlar se vor deconta din fonduri externe nerambursabile, în baza contractelor de finanțare legal încheiate cu beneficiarii eligibili, cu respectarea principiului primul venit-primul servit, cu respectarea pragului minim de calitate a proiectelor, în limita fondurilor aprobate cu această destinație”, se arată în documentul menționat."

Documentul citat ar fi fost trimis marți autorităților publice locale, unităților școlare și inspectoratelor. Amintim că pe 24 august, guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care sunt alocați 175 de milioane de euro pentru achiziții de materiale la începutul noului an școlar, în pandemie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel