Bani pentru 9.000 de camere video la IGPR. Ce zice Vela
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că au fost alocați bani pentru achiziționarea a 9.000 de camere video pentru polițiștii rutieri, dispozitive menite să „regleze relația dintre polițist și cetățean".

„Am alocat 5.805.000 lei pentru a achiziționa 9.000 de camere la IGPR, caietul de sarcini se va finaliza în maximum 2 săptămâni și în prima jumătate a lunii februarie se va publica licitația.

Îmi doresc (...) ca aceste camere să poată fi achiziționate astfel încât la fiecare post de poliție din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliție rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural și, în mod esențial, fiecare polițist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupției, dar și pentru a obliga polițistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetățeanul", a declarat Marcel Vela la Antena 3.

Potrivit ministrului de Interne, aceste camere sunt menite să responsabilizeze și cetățeanul să dea dovadă de o conduită civilizată în relația cu polițiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel