Urmărește emisiunea live
Bani mai mulţi pentru servicii medicale DE URGENŢĂ. PSD, proiect la Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
PSD a depus la Senat un proiect de lege prin care ar urma să se aloce mai mulţi bani pentru furnizorii de servicii farmaceutice și medicale de specialitate în regim de ambulator.

"Având în vedere evoluția epidemiei cu CoVid 19, sistemul de servicii medicale și farmaceutice trebuie să facă față unor provocări noi și urgente , precum și a unor cheltuieli suplimentare necesare prevenirii infectării populației. Având în vedere prelungirea situației actuale , până la identificarea unui tratament țintit sau a unui vaccin, este necesară finanțarea cheltuielilor suplimentare determinate de prevenirea acestei infecții către furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, în regim de ambulator.

Astfel, prin prezenta inițiativă legislativă, se propune asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru a contracta suma 5000 lei/lună/tura pentru procurarea materialelor de protecție contra infecțiilor, utile furnizorilor și asiguraților.", se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Câţi bani se alocă 

"Lege privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului Covid 19

Art.1. - Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, furnizorii de servicii farmaceutice și medicale de specialitate în regim de ambulator, aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate vor beneficia, lunar, de suma de 5000 lei/tura de activitate, pentru asigurarea materialelor de protecție necesare furnizorilor și asiguraților.

Art.2. - De sumele menționate la art. 1 beneficiază cabinetele de medicina de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistica medicală.

Art.3. - Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.", se arată în proiect. 

Proiectul a fost iniţiat de conf.dr. Florin Buicu şi de alţi zece parlamentari PSD: Roşca Lucreţia, Dinu Cristina-Elena, Ciofu Tamara-Dorina, Cobuz Maricela, Dumitrache Ileana Cristina, Gavrilescu Graţiela Leocadia, Gavriliță Bianca-Miruna, Holban Georgeta-Carmen, Lupașcu Costel şi Radu Nicolaie-Sebastian-Valentin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel