Data publicării:

Bănescu, reacție după ce avocata ÎPS Teodosie a anunțat că îl dă în judecată: Caz fără precedent în istoria BOR

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a venit cu o reacție după ce avocata Înaltpreasfințitului Teodosie a anunțat că îl dă în judecată.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a venit cu prima reacție, după ce avocata Înaltprasfințitului Teodosie a anunțat că îl va da în judecată pentru că „nu a respectat principiul prezumției de nevinovăție' al înaltului ierarh“.

„Răspunsurile mele din cadrul unei emisiuni în care mi s-au adresat întrebări total justificate de context și la care aveam obligația profesională să răspund au legătură exclusiv cu realitatea obiectivă imediată care se cere înțeleasă și pe cât posibil explicată de instituția pe care o reprezint. Poziționările mele publice au fost permanent provocate și solicitate firesc de presa în fața căreia am datoria să răspund”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române pentru Replica Online.

Vasile Bănescu a mai precizat că cel calomniat a fost el, alături de familia lui, însă a ales calea tăcerii și a bunului-simț, evitând conflictele de orice fel.

„Personal, am fost calomniat grav în mod public de cineva care a emis minciuni pure la adresa mea și a familiei. Am ales, însă, tăcerea bunului-simț, nu calea conflictuală inclusiv juridică la care aș fi avut deplin dreptul”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

„A recunoaște că este vorba despre un caz fără precedent în istoria BOR care «frapează și mâhnește», care, desigur, nu creează amorală indiferență sau masochistă bucurie, nu poate constitui, în limitele rațiunii obiective exprimată juridic, o încălcare a prezumției de nevinovăție care se acordă, desigur, oricărui inculpat.

Firește că în contextul cazului care afectează acum imaginea Bisericii, m-am referit exact la conținutul acestuia, apărut într-o filmare devenită publică. Consider că nu e bine să ignorăm realitatea, ci să ne adecvăm onest la ea.

O realitate pe care, așa cum am subliniat de mai multe ori în interviu, o vor descifra total doar autoritățile judiciare care se ocupă de caz”, a mai precizat Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel