Băncile elvețiene încep să închidă conturile clienților ruși
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Băncile elvețiene închid conturile rușilor chiar dacă aceștia au multiplă cetățenie; inclusiv cetățenii israelieni cu cetățenie rusă sunt luați în vizor.

În 2022-2023, băncile elvețiene au închis conturile clienților ruși cu mai puțin de 1 milion de dolari. Acum, băncile analizează nu doar prezența unei permisiuni sau a unui pașaport elvețian, ci și dacă clienții primesc venituri în Rusia și plătesc taxe acolo.

Băncile elvețiene au început să închidă conturile clienților cu cetățenie rusă, chiar dacă dețin simultan și un pașaport al altei țări, a declarat Roman Kudinov, partenerul director al firmei de avocatură elvețiană Leolex, publicației rusești Vedomosti.

"Unii clienți UBS și Credit Suisse cu dublă cetățenie s-au confruntat cu această problemă", a spus Kudinov, observând că toți plătesc taxe în Elveția și nu primesc niciun venit sau nu plătesc impozite în Rusia.

Ivan Tikhonenko, șeful practicii bancare la firma de avocatură Amond&Smith, a declarat că o bancă elvețiană a refuzat să deschidă conturi pentru mai mulți cetățeni israelieni care își păstraseră pașapoartele rusești. Potrivit lui Tikhonenko, băncile au cerut dovezi documentare privind renunțarea la cetățenia rusă pentru interacțiunea ulterioară cu clienții firmei.

O sursă din una dintre companiile de consultanță rusești a declarat pentru Vedomosti că o altă bancă a închis un cont al unui client, care deține cetățenie rusă și un permis de rezidență elvețian.

În 2022-2023, băncile elvețiene au închis conturile clienților ruși cu mai puțin de 1 milion de dolari. Băncile au ridicat, de asemenea, pragul de intrare la 5-10 milioane de dolari pentru noii clienți rămași din Rusia.

După aceasta, rușii bogați s-au grăbit să obțină permise de rezidență locale, dar acum băncile se uită nu numai la prezența unei asemenea permisiuni sau chiar a unui pașaport elvețian, ci și la faptul dacă clientul primește venituri în Rusia și plătește taxe acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel