Bancher de la Londra, numit șef la ministerul condus în trecut de Șova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Manuel Costescu, director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, a fost numit de premierul Dacian Cioloș șef la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat (DPISPP), fostul "minister" al Marilor Proiecte, condus în trecut de Dan Șova, relatează hotnews.ro .

Manuel Costescu îi va succede astfel în funcție de secretar de stat la DPISPP lui Alexandru Nastase, eliberat din funcție pe 15 ianuarie 2016, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Înainte de a se alătura JP Morgan, Costescu, în vârstă de 40 de ani, a lucrat în consultanță, cel mai recent pentru propria sa firma din Londra, alături de soția sa. A mai lucrat pentru McKinsey, la biroul din New York al companiei, iar anterior, pentru firma americană de consultanță în energie The Brattle Group.

Șeful Cancelariei premierului, Dragos Costache a anunțat întrun interviu pentru profit.ro că Departamentul pentru Investiții Străine va trece în coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Costin Borc având intenția de a-l transforma într-o agenție de promovare a intereselor economice ale României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel