Bancher american: Sinuciderile din Rusia, rezultatul luptelor dintre oligarhi, care se ucid între ei
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 noi 2022, 17:17
WhatsApp
Fotografie de la Алексей Вечерин, Pexels
Fotografie de la Алексей Вечерин, Pexels
Bill Browder, cofondator al Hermitage Capital Management, companie care a gestionat cel mai mare fond de investiţii străin din Rusia după destrămarea URSS, spune că valul de sinucideri suspecte în rândul managerilor, directorilor de companii şi al afaceriştilor ruşi importanţi, sunt rezultatul unor lupte între oligarhi pentru putere, şi că aceştia se ucid între ei. 

În cadrul unei conferințe a centrului de reflecție britanic Henry Jackson Society, Browder a susținut că în interiorul „cuibului de vipere” al anturajului lui Putin se duce o bătălie pentru avantaje, bani și putere pe măsură ce „paleta economică se restrânge” din pricina sancțiunilor economice impuse Rusiei după declanșarea războiului în Ucraina.

"Acești oameni nu sunt propriu-zis oligarhi, ci oameni aflați în poziții înalte ce dețin o anume autoritate asupra fluxurilor importante de bani – mai ales în afacerile cu petrol și gaz. Sancțiunile au fost devastatoare pentru Rusia...drept consecință, paleta s-a diminuat considerabil astfel că mulți oameni caută să-și mențină veniturile la nivelul avut înainte de începerea războiului. Prin urmate, toți se uită prin jur pentru a le redistribui”, a spus el, precizând că cei care au pe mână banii pot fi vizați și chiar uciși de cei care îi vor pentru ei, conform Adevărul

O nouă moarte suspectă în Rusia. Un colonel în vârstă de 44 de ani a murit după ce a fost împușcat în piept de 5 ori

Un comandant rus implicat îndeaproape în războiul lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în biroul său. Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani, care a fost implicat în campania de mobilizare, ar fi avut "multiple răni de gloanțe", scrie The Sun. El a fost șef adjunct al prestigioasei școli navale superioare "Makarov Pacific" din Vladivostok.

S-a raportat că a venit la muncă, a intrat în biroul său și, la scurt timp, s-au auzit cinci împușcături. Un alt ofițer a auzit împușcăturile și s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat. Atunci i-a găsit cadavrul.

Sinucidere sau crimă?

Presa din Rusia a scris inițial că a fost o "sinucidere". Totuși, colonelul este cel mai recent om din personalul de conducere care a murit în circumstanțe misterioase. Povestea sinuciderii a fost rapid pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște în piept de cinci ori. În plus, nu a fost găsit niciun bilet de sinucidere.

BAZA , o publicație rusă care are legături strânse cu forțele de ordine, a raportat că anchetatorii criminaliști au găsit cinci carcase și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort. Astfel, informația a contestat ipoteza potrivit căreia colonelul s-ar fi putut împușca în piept de cinci ori. Sursa citată a mai scris că Boyko era responsabil pentru lucrul cu recruții, adică acei ruși care au fost recrutați în mobilizarea în masă a lui Vladimir Putin.

Mii de ruși neantrenați sunt chemați de către Vladimir Putin să lupte, într-o încercare disperată de a susține războiul său eșuat din Ucraina. Rusia s-a lăudat că aproximativ 82.000 de recruți erau pregătiți pentru fi trimiși în prima linie. Mutarea este văzută ca o încercare disperată de a opri contraofensiva în creștere a Ucrainei.

Boyko, tată a doi copii, a fost, de asemenea, responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.

Un alt colonel rus, găsit mort acum o lună

Luna trecută, cadavrul colonelului Roman Malyk, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit pe un gard din aceeași regiune - Primorsky. Acesta era responsabil de înrolarea în campania haotică de mobilizare a lui Putin, în districtul său. Și în acest caz inițial s-a vorbit despre sinucidere, dar ulterior a fost deschisă o anchetă pentru crimă. Totuși, cinci zile mai târziu, anchetatorii au susținut că sinuciderea a fost cauza probabilă a morții.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?