Banca lui Umbrărescu, aproape de lansare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dorinel_umbrarescu_80089700
dorinel_umbrarescu_80089700

De la debutul crizei financiare, doar două instituții de credit cu capital majoritar privat românesc au apărut în țara noastră -  Banca Feroviară și Banca Română de Credite și Investiții (BRCI).

BRCI are de - de câteva zile - consiliu de supraveghere legal constituit, condus de Roxana Moldovan, şi un directorat în fruntea căruia a fost desemnat Marinel Burduja.

Cei doi veterani ai sistemului bancar îşi pun în joc experienţa şi reputaţia pentru a ridica un nou jucător pe piaţa finanţărilor pentru companii mici şi medii. Surse bancare afirmă că acţionarul majoritar al BRCI Dorinel Umbrărescu, care deţine circa 93,3%, ar fi hotărât să-i lase mână liberă lui Burduja, neintenţionând să se implice în businessul curent, scrie Ziarul Financiar.

"Îmi doresc o bancă care să vină în sprijinul investitorilor, în special autohtoni. Dacă și multinaționalele vor dori, sunt bineveniți. Îmi doresc o bancă în care depunătorii să aibă siguranță 100% că nu vor pierde banii (...) Doresc ca aceia care investesc să fie respectați și în primul rând să fie serviți foarte rapid, să primească un răspuns, da sau nu, într-o săptămână, maxim 10 zile, și nu în trei luni", a spus Umbrărescu, citat de Mediafax.

Dacă Feroviara lui Valer Blidar a pornit de la zero în 2009 şi a avut nevoie de patru ani pentru a se apropia de pragul de rentabilitate, BRCI se bazează pe scheletul fostei ATE Bank şi îşi face apariţia pe piaţă într-o perioadă în care economia dă semne bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel