Banca Centrală Europeană nu a modificat dobânzile la prima ședință sub Lagarde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Banca a decis să nu modifice nicio dobândă în prima șendință sub noul șef al instituției.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să nu modifice dobânda de politică monetară la finalul primei ședințe sub conducerea noului președinte, Christine Lagarde, conform Agerpres.

BCE a trimis printr-un comunicat că Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul 0, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a rămas la 0,25%. Dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la BCE pentru o perioadă de 24 de ore a fost lăsată la minus 0,5%.

Dobânzile, neatinse de noul șef al BCE

„Consiliul guvernatorilor anticipează menținerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va observa o convergență robustă a perspectivelor inflației către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecție, precum şi reflectarea consecventă a acestei convergențe în dinamica inflației de bază", a transmis BCE prin comunicat.

Toată atenția analiștilor se îndreaptă acum spre prima conferință de presă a Christinei Lagarde, programată pentru ora 16:30, ocazie cu care șeful BCE va comenta deciziile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel