Bălgrădean ("Marie Curie") anunță cauza îmbolnăvirii copiilor din Feteşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cauza îmbolnăvirii copiilor din Feteşti este carnea consumată, a declarat duminică dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul 'Marie Curie', precizând că doar pentru unul dintre pacienţi a fost nevoie de dializă. 

Ea a susţinut că bacteria se găseşte, în principal, în alimente iar în cazul celor doi copii - o fetiţă de 6 luni şi un băieţel de 7 luni -, carnea a fost cea care a dus la îmbolnăvire.

Este vorba de un băieţel şi o fetiţă, fiecare a consumat într-un fel carne - primul supă cu picioruşe de pui fierte, al doilea sarmale. (...) Lucrurile sunt clare: carnea este de vină. Dacă nu ne gândim că boala se leagă de felul în care le dăm să mănânce copiilor, cum le dăm să mănânce - aici sunt începuturile bolii. (...) Nici nu mai contează de unde provenea carnea. E foarte grav că un copil de 7 luni primeşte carne. Nu trebuia să o primească sub nicio formă. (...) Cel care a primit supă, copilul de 6 luni, evoluează bine, nu are nevoie de dializă. A făcut perfuzii, i-a administrat medicaţie. (...). Al doilea este grav şi a început procedura de dializă de ieri (n.r. - sâmbătă). Este stabilizat hemodinamic, se află pe secţia de nefrologie şi va primi toate terapiile necesare, a explicat medicul.

În privinţa sechelelor cu care ar putea rămâne copiii, ea a arătat că aceştia vor fi monitorizaţi şi a reafirmat importanţa alimentaţiei şi a modului în care este preparată hrana.

[citeste si]

O să-i urmărim pe parcurs, dar trebuie să insistăm asupra începuturilor bolii, contează ce primesc ca alimentaţie, cum este spălată carnea, cu ce apă se spală fructele şi legumele, ce fel de lapte consumă - pasteurizat sau nu. Toate contează, până la urmă, şi provenienţa lor. Este vorba de educaţie sanitară, a subliniat dr Bălgrădean, adăugând că poate o anchetă ar trebui făcută în familie.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a băieţelului din Mioveni, medicul a spus că în cursul săptămânii care urmează va fi supus unui examen de rezonanţă magnetică.

Băieţelul din Mioveni e foarte bine, are o stare bună şi în cursul săptămânii va fi supus unui examen de rezonanţă magnetică, a afirmat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel