Balerin de la Teatrul Balșoi, ucis pe scenă într-un accident, sub ochii spectatorilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Balerin de la Teatrul Balșoi, ucis pe scenă într-un accident, sub ochii spectatorilor / Foto: Pixabay
Balerin de la Teatrul Balșoi, ucis pe scenă într-un accident, sub ochii spectatorilor / Foto: Pixabay
Accident mortal la Teatrul Bolșoi din Moscova. Un artist a fost strivit de decor, sub ochii spectatorilor.

Un dansator de la legendarul teatru rus Bolşoi a murit într-un accident survenit sâmbătă pe scenă în cursul unui spectacol de operă, a anunţat compania din Moscova, scrie Agerpres, citând AFP. Accidentul s-a produs în timpul unei schimbări de decor în Sadko, o operă din secolul al XIX-lea compusă de rusul Nikolai Rimski-Korsakov.

"Spectacolul a fost imediat oprit, iar publicul a fost rugat să părăsească locul", a declarat Bolşoi agenţiei de presă Interfax.

Comitetul de anchetă din Moscova a declarat într-un comunicat că anchetează moartea artistului-interpret al cărui nume nu a fost făcut public. Dansatorul, grav rănit, a murit înainte de sosirea ambulanţei, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit Interfax, bărbatul de 37 de ani a fost zdrobit de o rampă care a căzut din tavan în timpul schimbării decorului. Această tragedie nu este prima care a lovit prestigioasa scenă din Moscova: în 2013, un violonist a murit după ce a căzut în fosa orchestrei. 

Balerină de la Teatrul Balșoi, TRANȘATĂ și dizolvată în acid

Uciderea balerinei Olga Demina rămâne una dintre cele mai controversate crime din Rusia. Dispărută în urmă cu șase ani, Olga Demina a fost tăiată în bucăți și dizolvată în acid sulfuric, au stabilit criminaliștii. Principalul suspect este fostul ei manager, Malkhaz Dzhavoev, care ar fi avut și legături romantice cu balerina. Anchetatorii spun că femeia a fost șantajată cu poze compromițătoare, înainte de a fi ucisă. 

Dzhavoev a fost extrădat prin Interpol din Germania și arestat la Moscova în 2017, informează Daily Star. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani și jumătate într-un dosar de fraudă care are legătură cu oficialul iubit al balerinei.Recent a fost închis pentru cinci ani și jumătate din cauza unei fraude care a implicat un apartament al iubitului balerinei Alexey Fetisov, în timp ce este suspectat și de asasinarea Deminei.

Anul trecut, un oficial al forțelor de ordine a declarat pentru Komsomolskaya Pravda că Dzhavoev a „lăsat să scape” cadavrul Deminei  care ”a fost dezmembrat și dizolvat în acid„ iar rămășițele ei  sunt probabil aruncate într-o fântână de lângă un lac. Sursa a spus: „Acidul sulfuric nu trebuie să dizolve totul la zero. Unele fragmente din corp ar fi trebuit să fie păstrate, dar tot trebuie găsite."

VEZI ȘI: Scandal sexual la Teatrul Balșoi: E un bordel, afirmă o fostă balerină 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel