Balena filmată jucându-se rugby în ocean. Hvaldimir, animal „spion” rus - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Potrivit cercetătorilor, o balenă albă sau beluga, care a fost filmată zilele trecute în timp ce joacă rugby în ocean cu un grup de fani a scăpat dintr-un program militar de spionaj rus, conform The Independent.

O balenă albă a fost filmată zilele trecute în timp ce joacă rugby în ocean. În imaginile devenite virale pe rețelele de socializare se vede cum aceasta urmăreşte mingea cu privirea, apoi se scufundă şi o returnează bărbatului ca jocul să continue. Experții sugerează că balena ar putea fi Hvaldimir, un beluga mascul malnutrit, despre care se crede că este un animal „spion” pierdut, antrenat de Marina Rusă. "Este probabil Hvaldimir, o balenă cândva captivă, care poate a scăpat dintr-un program militar rus", a spus Ferris Jabr, un scriitor științific pentru New York Times și Scientific American.

Hvaldimir a fost descoperit pentru prima dată în aprilie 2019, când se afla în apropierea nordului Norvegiei, cu un ham de atașat la corpul său și o etichetă care spunea „Echipamentul din Sankt Petersburg”.  Filmarea unei balene care alungă și întoarce mingea de rugby la un grup de bărbați a fost vizionată de peste 19 milioane de ori pe rețelele de socializare. Se știe că balena vine  în apropierea bărcilor pentru a cere mâncare și se joacă și se pare că este îmblânzită, sugerând că este obișnuit să interacționeze cu oamenii. Balena albă sau balega trăiesc în apele din emisfera nordică. Sunt considerate unele dintre cele mai inteligente animale de pe Pământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel